Olajfúrótorony-munkások

A világ 6 legveszélyesebb munkája, amivel jó pénzt kereshetünk

A legtöbb ember nem a potenciális veszélyeket keresi egy álláskeresésnél. Ennek ellenére, ha bevállaljuk a nehezítő körülményeket, jó kis pénzt kereshetünk egy-egy veszélyes szakmával. Persze a feladatkörök komoly szakmai felkészültséget és megfelelő mentális egészséget igényelnek, nem véletlen: a listán szereplő munkákban kimagasló a halálozási arány, amit a magas fizetésekkel igyekeznek kompenzálni a munkáltatók. Mutatjuk a közel sem teljes listát a legveszélyesebb munkakörökkel, amelyek kimagasló fizetéseket kínálnak!


Adótoronymászók, alpinisták

A magasban végzett munkák az egyik legveszélyesebbek.

Az adótoronymászók és más, magasban dolgozó, alpinista munkát végző emberek rengeteg kockázatot vállalnak. Cserébe jól meg is fizetik a szakembereket, ami nem csoda: az adótornyokat muszáj karbantartani, javítani; ezekre pedig minden emelői segítség nélkül kell felmászni, hogy aztán extrém magas feszültség mellett kelljen kivitelezni a feladatot.

Az alpinista munkát végző szakemberek fizetése pedig gyakran az adott munkakör kockázataitól függően változik, így minél veszélyesebb egy munka, annál több pénzt lehet vele keresni.

Gazda vagy farmmenedzser

Bár az alacsonyabb szintű mezőgazdasági munkakörökben alacsonyabb is a fizetés, a vezetői pozícióban lévő mezőgazdasági munkások már bőven átlag felett kereshetnek. Talán elsőre nem tűnik veszélyesnek egy gazda vagy egy farmmenedzser (az USA-ban) munkája, de rendszeresen kell nehéz, balesetveszélyes gépekkel dolgozni, emellett gyakran az állatok se a legegyüttműködőbbek, cserébe a munkaidő is jó hosszú lehet, hogy még a koncentrációs szint is lejjebb menjen.

Kereskedelmi halászok

A halászat is a világ legveszélyesebb szakmái közé tartozik.

A halászok távol vannak bármilyen orvosi segítségtől, a szakmán belüli elhalálozás leggyakoribb oka pedig a fulladás. Emellett a fedélzeten lévő gépek, az időjárás, a hirtelen viharok okozta hatalmas hullámok is potenciális veszélyforrások.

A legénységet általában egy vaskos fizetéssel csábítják a halászhajókra, ahol viszonylag rövid, ám annál megterhelőbb szezont kell teljesíteni.

Kaszkadőr

A munkához nagy előnyt jelent, ha szeretjük összetörni magunkat lovaglás közben vagy nem vesszük zokon, ha éppen felgyújtana minket a rendező.

A kaszkadőrök munkaideje lényegében csak veszélyes tevékenységekkel telik, amibe könnyedén belesérülhet az ember. Cserébe nem fizet rosszul: nagyjából napi 800-1000 dollár között fizetik a kaszkadőröket az USA-ban és a Screen Actors Guild (Amerikai Televíziós és Rádióművészek Szövetsége) szerint az átlagos kaszkadőri fizetés körülbelül 200 ezer dollár.

„Vasmunkás"

A különböző acél- és vaskonstrukciókon dolgozó munkások lényegében az életüket kockáztatják egy-egy épület vagy híd megépítése alatt. A dolgozók könnyedén lezuhanhatnak, még annak ellenére is, hogy ma már különböző biztonsági felszereléssel vannak felszerelve.

Persze nem rendszerszintűek a balesetek, de a „vasmunkások" feladatköre magában hordozza az esetleges fejsérüléseket, csonttöréseket, égési sérüléseket, amputációkat és persze a végzetes lezuhanást is.

Nem véletlen, hogy kompenzálva a veszélyt, általában hat számjegyű összeget fizetnek nekik dollárban .

Olajfúrótorony-munkások

Olajfúrótornyon dolgozni nem leányálom.

Nem véletlen, hogy a fizetés is bőven eléri a hat számjegyet dollárban. A munkakörülményeket rengeteg veszélyes körülmény megnehezíti, ilyenek például a váratlan tengeri viharok, a mérgező vegyi anyagoknak, az égési sérülések vagy a fej- és agysérülések.

Nem mellesleg: az olajfúrótornyokon dolgozók általában hosszú szabadságot kapnak, amivel a hosszú, a családtól távol töltött időszakok ellensúlyozzák, ezért nem ritka, hogy több dolgozónak mentális problémája van. .

A veszélyes körülményeket csak súlyosbítja, hogy nyilvánvalóan nincs kórház a közelben. Minden fúrótoronyhoz tartozik egy orvos, de mindig fennáll annak az esélye, hogy nincs megfelelően felszerelkezve egy komolyabb balesetre.

Szerencsére a fizetés kárpótolja a dolgozókat a nehéz körülményekért.

A figyelmetekbe ajánljuk