kör alakú telefon
A mobiltelefonok formája lényegében évtizedek óta változatlan. Az egyetlen érdemi különbség annyi volt, hogy régen összecsukható vagy éppen forgatható változatok is szép számban jelen voltak, mostanában pedig már az érintőképernyőt is hajtogathatjuk. A vonalvezetésük ettől függetlenül mindig téglalap volt.

Ebbe „rondítana" (vannak, akik szerint szó szerint) bele Cyrcle Phone 2.0, amely szokatlan, kör alakú telefonnal hódítaná meg a piacot.

A 2.0-ás elnevezés nem véletlen: a telefon ötlete már 2015-ben megszületett és az akkori barcelonai Mobil Világkongresszuson be is mutatták az első prototípust, amely finoman szólva sem nyerte el a közönség tetszését. Az évek alatt azonban a dTOOR nevű vállalat fejlesztgette a készüléket, amely a 2020-as CES-en újra bemutatkozott. Ez már egy jobban felszereltebb darab volt, és már a végső telefon paraméterei is megjelentek rajta.

Nyilvánvalóan a telefon iránti érdeklődést a szokatlan alakja adja. A gyártó szerint a kör forma sokkal kényelmesebb fogást biztosít, és a kisebb (általában női) zsebekben is jobban elfér. Nem mellesleg esztétikailag is szebb, és a jövőbeli tulajdonos akár díszelemként is hordhatja magán.

Külsőben ugyan egyedülálló, a belseje már közel sem az az okostelefonok között:

  • Android 10-es rendszer
  • Snapdragon CPU
  • Két kamera (elől és hátul, mindkettő 13 megapixel)
  • 3GB LPDDR3 és 32GB eMMC memória, de microSD-vel bővíthető
  • 3,45 hüvelykes, 800 x 800 pixel felbontású IPS panel
  • két darab (?) 3,5 milliméteres jack-csatlakozó

Cycle

A telefon egyébként megmozgatta az emberek fantáziáját: hatvan nap helyett mindössze 60 óra kellett ahhoz, hogy a szükséges tízezer dollár (nagyjából hárommillió forint) összejöjjön – mindez csupán 44 lelkes támogatónak köszönhető.

De a 15 ezer dolláros bővített célösszeghez is 66 támogató dobta össze. Ez elosztva 233 dollár. A kör alakú készülék értéke pedig várhatóan 999 dollár körül fog majd mozogni. Ha valaha a boltokba kerül. Aki be akar szállni a projektbe, az itt tudja megtenni.


A figyelmetekbe ajánljuk