Nő telefon.

Illusztráció.

Semmiképp ne játszd le ezt a futótűzként terjedő videót, ha ilyen okostelefonod van

A Google okostelefonjának, a Pixel tulajdonosainak érdemes vigyázni, ugyanis egy videó pillanatok alatt tönkreteheti a készüléket.


Az Android Authority jelentése szerint egy bizonyos YouTube-videó megtekintése a hivatalos Google-alkalmazáson keresztül megmagyarázhatatlan módon a Pixel 6 és Pixel 7 telefonok különböző verzióinak hirtelen, figyelmeztetés nélküli újraindulását okozza.

Az előbbi információt alátámasztja az is, hogy a népszerű közösségi portálon a Redditen számos felhasználó panaszkodott a videó kapcsán. Néhányan még azt is megállapították, hogy a videó okozta újraindítás problémákat okozhat a mobilhálózatokhoz való csatlakozáskor, de úgy tűnik, ez a gond manuális újraindítással orvosolható.

Ez is érdekelhet: A ’40-es években készült el az első mobiltelefon – íme a videó, amiben elmagyarázták, hogyan működik

A közösségi média mellett hivatalosnak mondható forrásból is megerősítették az értesülést, ugyanis a The Verge nevű tech portál egyik munkatársa is leírta, hogy az ő Pixel 6 készülékük is összeomlott a videó megtekintése után.

A Google egyelőre nem kommentálta a helyzetet.

Na de mit tartalmaz a szóban forgó videó? Mint kiderült, ez egy 4K-s klip, ami az Alien című klasszikus sci-fi horrorfilm egyik jelenetét mutatja be.

Sokan úgy gondolják, hogy a videó High Dynamic Range (HDR) formázás gazdag színvilágának feldolgozásában rejlik a probléma. Ugyanis 2020-ban már előfordult egy hasonló gebasz, amely a Google és a Samsung telefonjait készítette ki, amikor a felhasználók egy bizonyos „átkozott fotót" állítottak be háttérképként.

Amennyiben Pixel-telefonnal rendelkezel érdemes körültekintőnek lenned, ugyanis sokan azzal viccelődnek, hogy olyan üzeneteket és posztokat tesznek közzé, miszerint ez a videó elképesztően jól mutat a Google készülékein.

Forrás: Futurism

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk