Galaxy Z Fold 3

Vajon sikerrel járnak?


A Samsung újabb részleteket osztott meg azzal kapcsolatban, hogy miképp tesztelik a Galaxy Z Fold 3 és Z Flip 3 strapabírását.

Nem világos azonban, hogy a Samsung miért pont most adja ki ezeket az információkat, hiszen mindkét telefon augusztusban jelent meg. A The Verge úgy gondolja, hogy ez egy kísérlet lehet a Galaxy Z Flip 3 képernyőinek repedéseiről szóló rémhírek által kiváltott félelmek csillapítására.

A Samsung a weboldalán közzétett videóban négy különálló tesztet mutat be. Az egyikben különböző éghajlati viszonyok között tesztelik a telefonokat, míg a másik teszt során vízbe merítik a készülékeket. Sőt, még egy robotkar segítségével is tesztelik az S Pen teljesítményét a Z Fold 3-on. A negyedik kísérletben pedig mindkét telefont újra és újra ki-be csukják.

A Samsung természetesen már többször bemutatta stressztesztjeit – egy 2012-es videón például egy telefonokon ülő robotfeneket láthattunk. Ám a vállalat hétfőn bemutatott tesztje nem igazán foglalkozik azzal a kérdéssel, hogy miért repedeznek a Z Flip 3 képernyői. Egyre több jelentés szól arról, hogy a képernyő közepén, pontosan ott, ahol a telefon zsanérja van, repedések jelennek meg, minden különös indok nélkül. Ez pedig feltehetőleg elijeszti a vásárlókat.

Így a jelentett repedésekkel kapcsolatos problémák azt mutatják, hogy a Samsungnak még mindig lehetnek megoldandó problémái annak érdekében, hogy összehajtható telefonjaik hosszú távon ne törjenek el.


A figyelmetekbe ajánljuk