hatalmas boltíves folyosó az amerikaában található los angelesi beverly hills legdrágább luxusvillájában antik bútorokkal kőoszlopokkal márvány

Ez Amerika legdrágább otthona

Nem kevesebb, mint 160 millió dollárt, azaz több mint 46 és félmilliárd forintot kell fizetnie annak, aki meg szeretné kaparintani az Egyesült Államok legdrágább rezidenciáját. A milliárdosokat is könnyekre fakasztó luxusotthon Los Angelesben található.


A Firenze Villát 2021. január 26-án bocsátják árverésre. A 2662 négyzetméteres ház Beverly Hills legexkluzívabb részén, a Beverly Parkban épült fel egy 10 holdas, hozzávetőlegesen 40 ezer 468 négyzetméteres telken. Ha ennek a méretét nézzük, a birtokot közel 1 millió 150 ezer forint/négyzetméter-áron értékesítik, ami mára mondhatni átlag négyzetméter-árrá vált hazánkban a budapesti ingatlanok esetében.

A villa jelenleg nem csak Amerika legdrágább otthona, de a legértékesebb ház, amelyet valaha árverésre bocsátottak az országban. A Beverly Hills-i „Rózsadomb" Los Angeles legkiváltságosabb környéke, mind az északi, mind a déli bejáratánál óriási kapuk és őrök védik. Még a területen belül is kapuk választanak el bizonyos részeket, valamint minden egyes rezidenciát. Némelyiknek privát őrszolgálata is van. Ezen a környéken él Denzel Washington, Sylvester Stallone, Mark Wahlberg, és a vörös szőnyeg több sztárja, valamint jó néhány üzleti mágnás is.

A hatalmas ablakokkal ékeskedő Firenze Villában összesen 13 hálószoba, 17 nagy és 8 kisebb fürdőszoba található, a legnagyobb közösségi tér hangulatáról egy óvilági kandalló gondoskodik, a kazettás mennyezet és a hatalmas boltíves átjárók pedig egy kastély enteriőrét idézik.

A gyönyörűen parkosított kör alakú feljárót negyven darab, több mint 12 méteres, Kanári-szigeteki pálmafa veszi körül, középen pedig egy szökőkút helyezkedik el. A ház mentén 30 parkolóhely található. Ha belépünk a villába, egy hatalmas előtér tárul elénk, majd onnan egy 1858 négyzetméteres formális nappaliba jutunk.

A birtokon a villán kívül helyet kapott még egy két emeletes vendégház, egy óriási medencés pavilon és egy medenceház, valamint egy teniszpálya. Egy sétáló/kocogóösvényt is kialakítottak a birtokhatár mentén, az egyéb kültéri szórakozáshoz pedig több kertrész és számos veranda biztosít helyet. A birtok bájosságát a füves pázsit, a különböző vízi létesítmények és a rózsakertek teszik teljessé.

Amerika legdrágább ingatlanát a Concierge Auctions aukciósház bocsátja árverésre a Hilton & Hyland ingatlanügynökség tulajdonosainak, Rick Hiltonnak és Jeff Hylandnek a közreműködésével.

View Slideshow

via TopTenRealEstateDeals.com

A figyelmetekbe ajánljuk