Az alkotás célja a művészet újrafelfedezésére, és a kultúra megmentése ebben a mindenki által megszenvedett időszakban.

Egy óriási hasadék jelent meg a firenzei Strozzi-palota homlokzatán. Szerencsére semmi kár nincs a egyike legszebb reneszánsz palotának, csupán egy JR nevű francia művész installációjáról van szó, aki Firenze leghíresebb alkotásait mutatja be a La ferita, magyarul a A seb című alkotásán.

A mű pont ezért hajaz inkább egy fotókollázsra, amin többek között olyan kincsek szerepelnek, mint Boticelli Tavasz című festménye. A fekete-fehér fotóiról ismert street art művész, JR installációja több egy látványos és gigantikus látványnál.

A seb arra utal, hogy a koronavírus-járvány idején az embereket elzárták a művészettől, és az alkotások magányosan porosodnak a kiállítóterembe, az emberek pedig művészet nélkül maradtak.

A múzeum igazgatója, Arturo Galansino szerint is a szimbolikus seb olyan kulturális intézmények szenvedéseire utal, amelyek kénytelenek voltak bezárni vagy más módon korlátozni a gyűjteményeik hozzáférését.

„Amit a lezárások világosan megmutattak nekünk, az az, hogy az emberek éhesek a kultúrára. Kiállításokba, múzeumokba, könyvtárakba, színházakba, mozikba akarnak belépni, hogy a kultúra életük alapvető részeként térjen vissza"

mondta Galansino az Artnet Newsnak.

Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk