Az alkotás célja a művészet újrafelfedezésére, és a kultúra megmentése ebben a mindenki által megszenvedett időszakban.

Egy óriási hasadék jelent meg a firenzei Strozzi-palota homlokzatán. Szerencsére semmi kár nincs a egyike legszebb reneszánsz palotának, csupán egy JR nevű francia művész installációjáról van szó, aki Firenze leghíresebb alkotásait mutatja be a La ferita, magyarul a A seb című alkotásán.

A mű pont ezért hajaz inkább egy fotókollázsra, amin többek között olyan kincsek szerepelnek, mint Boticelli Tavasz című festménye. A fekete-fehér fotóiról ismert street art művész, JR installációja több egy látványos és gigantikus látványnál.

A seb arra utal, hogy a koronavírus-járvány idején az embereket elzárták a művészettől, és az alkotások magányosan porosodnak a kiállítóterembe, az emberek pedig művészet nélkül maradtak.

A múzeum igazgatója, Arturo Galansino szerint is a szimbolikus seb olyan kulturális intézmények szenvedéseire utal, amelyek kénytelenek voltak bezárni vagy más módon korlátozni a gyűjteményeik hozzáférését.

„Amit a lezárások világosan megmutattak nekünk, az az, hogy az emberek éhesek a kultúrára. Kiállításokba, múzeumokba, könyvtárakba, színházakba, mozikba akarnak belépni, hogy a kultúra életük alapvető részeként térjen vissza"

mondta Galansino az Artnet Newsnak.

Friss

Gondolkodásunkat részben anyanyelvünk irányítja – elmondjuk, miért!

Hiába beszélünk egy-egy nyelven szinte tökéletesen, a félreértések még így is rendszeresek lehetnek. Mitől lehet ez?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk