nő a konyhába

Főzés rezsicsökkentés-csökkentés alatt: 3 étel, amihez egy gépet sem kell bekapcsolnod

Az energiaárak folyamatos növekedése mellett fontos átgondolni, hogy milyen ételeket készítünk otthon. Íme, három rezsikímélő recept, amelyekhez garantáltan nem kell semmilyen konyhai gép.


Gazpacho

A gazpacho hagyományosan úgy készült, hogy a zöldségeket egy nagy mozsárban péppé törték. Az így kapott textúra kevésbé lesz habos, mintha egy gépben csináltad volna. Igaz, hogy ez a módszer egy kicsit időigényesebb, viszont megspórolod vele a turmix használatát és még a végeredmény is autentikusabb lesz.

Füstölt lazacos tavaszi tekercs

Ez a szuper egyszerű és gyors tavaszi tekercs egy nagyon különleges és egészséges hozzávalót, a füstölt lazacot rejti, ami telis-tele van omega-3 zsírsavakkal. Egyrészt tehát segít megőrizni az agy frissességét és megvéd a szívbetegségektől, másrészt még energiát is spórolsz vele, mivel semmilyen konyhai gépet nem kell használnod az elkészítése során.

 Waldorf saláta

A waldorf saláta a New York-i ikonikus Waldorf Astoria szállodáról (a világ első szállodája, aminek minden emeletén elektromos áram volt, és az első szálló, ami 24 órás szobaszervizt kínált) kapta a nevét, ahol 1896-ban egy jótékonysági bálra készítették az ételt.

(Vince)

A figyelmetekbe ajánljuk