Öt pénz befektetés tipp és tanács, hogy megnöveljük a pénzünket

Gondolkodtál már azon, hogy miért gazdagok a gazdagok? Persze sok múlik azon, hogy ki milyen családba születik, s mennyi szerencse éri az élete során. Viszont amikor befektetésekről van szó, a milliomosok nemcsak a holnapot nézik, hanem igyekeznek hosszú távon gondolkodni, s lehetőleg nem elkapkodni a pénzügyi döntéseket, pláne, ha befektetésekről van szó.


Ebben a bejegyzésünkben összeszedtünk olyan hasznos befektetési tippeket és pénz gyarapítási ötleteket, amelyeket Te is könnyedén tudsz használni, hogy egyszerűbb legyen az életed pénzügyi része a jövőben. Íme a lista:

pénzbefektetési és -spórolási tanácsok, amelyek mindig működnek.

Tanuljunk meg nemet mondani a hitelekre 

Sokan gondolják azt, hogy kellemes és kényelmes megoldás az, amikor mínuszba mehetnek általában hó vége felé a bank- vagy hitelkártyájuk segítségével. Ez óriási hiba, hiszen ez szokássá válhat.Megoldás: Addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér. Érdemes emiatt havi költségvetést készíteni, így pontosan látjuk majd, hogy miért fogy el hamarabb a pénz a kártyánkról, mint ahogy kellene. Így a spórolás is könnyebb lesz, hiszen látni fogjuk a kiadások-bevételek táblázat alapján, hogy mennyi felesleges dologra költünk rengeteg pénzt.

2. Ha befektetünk, legyünk konzisztensek

Sokan egy invesztálás utáni első néhány hónapban megijednek akkor, ha ingadozásokat látnak a piacon. Hol felmegy a befektetett érték, hol lejjebb megy. Bepánikolnak, s máris mentik ki a pénzüket, és gyakran már kevesebbet tudnak kivenni, mint amennyit befektettek.Ne ijedjünk meg a piac ingadozása miatt, hiszen az eddig is ingadozott, ezután is ingadozni fog. Legyünk konzisztensek, s igyekezzünk hosszú távon gondolkodni, s ne pánikoljunk be, ha egy kicsit esnek a részvények időnként. Az esetek többségében ugyanis magától helyreállnak a dolgok.

3. Használjunk több befektetési lehetőséget 

A szakma ezt diverzifikációnak hívja, mely azt jelenti ebben az esetben, hogy nemcsak részvényekbe fektetjük a pénzünket, hanem ingatlanba, kötvényekbe vagy árucikkekbe is. Így ha történik is valami malőr az egyik típusú befektetéssel a piacon, még mindig szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen több vasat tartottunk a tűzben, pont az ilyen esetekre felkészülve.

4. Az életkorunknak megfelelően válasszunk befektetési típusokat 

Nyilván amikor fiatalok vagyunk, inkább a magas kockázatú és magas hozamú befektetések érdekelnek minket. Viszont ahogy halad előre az idő, már háromszor is átgondoljuk, mielőtt belevágunk egy ilyen rizikós befektetésbe.

Megoldás: Úgy tudunk vigyázni arra az összegre, amit sikerült már nyernünk az eddigi évek alatt a befektetéseink során, hogy a részvény-orientált alapokról az adósság-orientált alapokra térünk át.

5. Ne kísérletezzünk egyedül

Talán ez nyilvánvaló, de lehetünk a világ legelismertebb agysebésze, ha mit sem tudunk a tőzsdéről vagy a pénzforgatásról. Az ilyen fontos pénzügyi döntésekhez mindig kérjük ki egy profi befektetési tanácsadó véleményét, hiszen így minimálisra tudjuk csökkenteni a hibázás lehetőségét.

Ha ennél bővebb információt szeretnél, akkor a Financer.com-on több befektetési lehetőségről is tájékozódhatsz.

A figyelmetekbe ajánljuk