Majdnem napra pontosan a három évvel ezelőtti rekordját döntötte meg a kriptovaluta.


Eltartott egy ideig, de végül megtörtént: egy Bitcoin értéke jelenleg meghaladja a 20 000 dollárt.

A szám különös jelentőséggel bír a kriptovaluta hívei számára, hiszen 2017. december 17-én egy intenzív növekedés után a Bitcoin elérte elérte a 19 783 dolláros csúcsot, ami csak hajszállnyira volt a 20 000 dolláros lélektani határtól; csakhogy a rákövetkező napokban óriási zuhanásnak kezdett, és többéves vergődés követte a rövid sikert. Hosszú ideig 70-80 %-os visszaesés következett, és volt, amikor csupán 3200 dollár volt az árfolyam.

Pár napja még csak súrolta a 20 000 dolláros határt

Statista

Idén azonban szépen lassan tornázta magát vissza a kriptovaluta. Novemberben és decemberben a Bitcoin néhányszor ismét közel került az eddig csúcshoz, de az árfolyam 20 000 dollár alatt állt meg, amelyet azután ismét intenzív bezuhanások követtek. Kérdés, hogy a mostani rekord után merre tartanak majd a részvények, de a szakértők szerint újra bebizonyosodott, hogy nem csupán egy óriási lufiról volt szó három évvel ezelőtt.

És ugyan a Bitcoin valószínűleg kockázatos fizetőeszköz és befektetés marad, úgy tűnik ma már lehetetlen figyelmen kívül hagyni.

(mashable)

Friss

MTI/Balogh Zoltán

Szabó T. Anna: Porbeszéd

Az Alibi - hat hónapra egy félévente megjelenő antológia, melybe neves szerzők adott témában írt verseit, novelláit, gondolatait olvashatjuk. Cikksorozatunkban ezekből a szövegből válogatunk. Ebben a részben Szabó T. Anna egyik versét tolmácsoljuk.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Több mint 50 éves rejtélyre derült fény a kaliforniai aszály miatt

A szárazság miatt egy repülőgépet találtak egy tó fenekén.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Több ezer kilométert hánykolódott az óceánon egy most célba ért palackposta

És már válaszoltak is rá.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk