rendelő művészeti kiállítás kortárs művek váróterem oltóközpont fehér székek másfél méterre egymástól szürke térelválasztók képek festmények

Kiállítótermek és egyéb lehetőségek híján a művészek kénytelenek odavinni a műveiket, ahol az emberek láthatják is azokat. Ez a világ pontjain jelenleg – a bevásárlóközpontokon túl – az oltóközpontokat jelenti.


A járványügyi intézkedések a művészeti kiállításokat is érintették. A német Straubing városban évi két ilyen esemény van, a most télen soron lévőt azonban már nem tarthatták meg. Amikor felkeresték a művészeket, hogy vigyék el alkotásaikat a helyi könyvtárból, akkor ötlött az egyik kortárs művész fejébe, hogy miért is ne állíthatnák ki a műveket az onnan 500 méterre lévő oltóközpontban.

Miután a központ vezetője és a polgármester is jóváhagyta az ötletet, a tűzoltók segítségével rendezték át a terepet, ahol összesen 42 alkotó 84 művét állították ki. Az alkotásokat az oltásra érkezők meg is vásárolhatják.

„Azok az emberek, akiknek eddig semmi kapcsolatuk nem volt a művészettel, elkezdenek kérdéseket feltenni. Ez jó a művészeknek is, akik így kiléptek az elefántcsonttornyukból, és olyan emberekkel találkozhatnak, akik merőben eltérnek a megszokott közegüktől. Több tízezer ember fog megfordulni az oltóközpontban"

– magyarázta Erich Gruber, a kiállítás szervezője.

A város rugalmassága azért is dicséretes, mert nemcsak, hogy a művészek megélhetését támogatják, de az embereknek is olyasmit nyújtanak, amiben egy ideje már lehetett részük a járvány árnyékában. Így az odaérkezők nemcsak egy védőoltással távoznak, hanem szellemileg is feltöltődhetnek és kulturálódhatnak.

via ContextUs

A figyelmetekbe ajánljuk