Full Moon Story: kortárs hagyományok

A koreai Vogue 2008-ban felkérte a híres divatfotóst, Kim Kyung Soot, hogy készítsen nekik egy sorozatot, ami újraértelmezi a tradicionális koreai ruha, a hanbok viselését.


A három koreai királyság idejében (1-7. század) jelent meg a hanbok alapdizájnja, ami azóta sok változáson esett át, főként a női verziója. A környező országok viseletei (különösen a kínai és a mongol öltözékek) is befolyásolták a megjelenését. A hanboknak két része van: ez a nők esetében a csogori (kabátka, felsőrész) és a cshima (szoknya), a férfiaknál a csogori és a padzsi (nadrág), ezen felül azonban számos ruhadarab egészíti ki.

Vogue Korea / Kim Kyung Soo

„A Chuseok néven futó hagyományos ünnepségek során sok koreai ember viselt hanbokot. Én ezt a tipikus hangulatot szerettem volna megmutatni, lírai és modern beütéssel. A célom az volt, hogy egy semleges színpadot hozzak létre, csak az árnyékok és a reflexiók számítottak számomra. A színeket, arcokat és modelleket hideg, világos tónusok uralják, amelyek szinte szürreális érzetet hoznak létre" – mondta a fotós, Kim Kyung Soo sorozatáról.

A figyelmetekbe ajánljuk