Szombaton a Káli-medencében a helyed! El is mondjuk miért!
Fotó: likebalaton.hu

Szombaton a Káli-medencében a helyed! El is mondjuk miért!

Három műfaj képviselteti magát egész nyáron a festői Káli-medencében, a Káptalantóti szívében most megnyílt Közért Bárban. Kortárs képzőművészet, vintage lakberendezés és tervezői ruhák egy helyen… ezt látnod kell!

A kortárs művészetet a Faur Zsófi Galéria magyar és nemzetközi képzőművészeinek alkotásai képviselik, a kínálatot az AMIKOR Galéria képző- és iparművészeti, lakberendezési tárgyai teszik színesebbé, míg a ruhák szerelmesei Cakó Kinga divattervező kollekciójából válogathatnak a két hónapig tartó Art Pop Up-on.

A széles kulturális repertoárt a Káli-medence kulináris élvezetei színesítik, az ikonikus Közért Bárban finomabbnál finomabb helyi borok, kézműves sörök és termelői szörpök között válogathatunk. A Közért Bár a közelmúltban nagy átalakításon esett át, de megőrizte igazi retro hangulatát.

Cím: 8282 Káptalantóti, Közért Bár, Petőfi Sándor utca 85-87.

Megnyitó: 2020. 07. 11., szombat, 18.00 óra

Káli Cool | Opening

Káli Cool | Openingwww.facebook.com


​AMIKOR GALÉRIA

Fotó: Kubik Elvira

Az AMIKOR Galéria egy egyedülálló régiségáruház Budapest belvárosában, 560 négyzetméteren. Sokszínű és eklektikus, hiszen dacolva a klasszikus antik kereskedések hagyományaival, az Amikorban 1700-tól, az 1980-as évekig tart a kínálat. A 2015-ben nyílt galériában bútorokkal, izgalmas, ikonikus tárgyakkal, design termékekkel, festményekkel, műtárgyakkal várják a vásárlókat, az aktuális gyűjtői igényeket is figyelembe véve. Kortól, stílustól, értéktől függetlenül az Amikorban mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő lakberendezési és használati tárgyakat.

Ha nem jutnál le Balatonra, itt találod: 1137 Budapest, Pozsonyi út 6.

www.amikor.hu

​CAKÓ KINGA

Fotó: Kubik Elvira

Cakó Kinga, a CAKÓ márka tervezője és megálmodója, többgenerációs művészcsaládban nőtt fel. Nyolc év szakmai tapasztalat után vágott bele saját márkájába, amely 2013 óta állandó, izgalmas résztvevője a hazai divatéletnek. 2017 végén nyitotta meg a showroomját Budán.

Kinga gyakran merít ihletet a képzőművészetből és bátran nyúl merész színkombinációkhoz, melyeket neutrális földszínekkel kever, a végeredmény mindig kifinomult és összehangolt. Kollekciói a hétköznapokon könnyen hordható, nőies darabokból állnak, megbolodítva egy-egy izgalmas részlettel, szabásvonallal.

Ha nem jutnál le Balatonra, itt találod: 1023 Budapest, Margit utca

www.cako.hu

​FAUR ZSÓFI GALÉRIA

Fotó: Kubik Elvira

A 2001 óta működő Faur Zsófi Galéria elsődleges célja a hazai kortárs művészet népszerűsítése és beépítése a nemzetközi művészeti szcénába, amelyet a külföldi platformokon történő mind aktívabb jelenlétével és a külföldi galériákkal való partnerkapcsolatok kiépítésével kíván elérni. A Faur Zsófi Galéria egyrészt arra törekszik, hogy minél szélesebb értő közönséget szólítson meg, mivel a műalkotások élő, emberekkel teli, zsibongó csendben mutatják meg valódi arcukat; másrészt hogy egy folyton nyüzsgő, szellemi és esztétikai közeg, „kultúrtér" legyen, ahová az emberek újra és újra szívesen térnek vissza. A művészek minél szélesebb körű megismertetését elősegítve 2006-ban kiadói tevékenységgel bővítette profilját. A kelet-közép-európai régió kortárs művészeti szcénájában egyedülálló nyomdaipari és kiadói hátterére támaszkodva a kortárs művészettörténet-írás legújabb eredményeit, több nyelven megjelenő monográfiákat, szakirodalmi kiadványokat ad ki és gondoz. Mint például a Mai Magyar Iparművészet, Mai Magyar Képzőművészet, illetve Mai Magyar Fotóművészet címmel a jövőben is bővülő, hiánypótló sorozatot.

Ha nem jutnál le Balatonra, itt találod: 1114 Budapest, Bartók Béla út 25.

www.galeriafaur.hu

A figyelmetekbe ajánljuk