A Flatcat (Lapos macska) nevű animatronikus, vagyis robotmozgású termék elég nyugtalanító hatást kelt.


A Jetpack Cognition Lab startup cég nemrégiben bemutatta Flatcat (Lapos macska) nevű termékét. A robotmozgású játékot készítő vállalkozás gyártott már űrlényszerű úszó lényeket és szaltózni tudó robotokat is.

De mi is a Flatcat pontosan? A név elég árulkodó, hiszen egy lapos, szőrös, mozgó játékról beszélünk, ami a mi mozgásunkra reagál. A csúszómászónak tűnő robot össze tud sodródni és be tud görnyedni. Követhet minket és vadászó mozdulatokat tehet ─ akárcsak egy macska.

A berlini robotikai startup alkotói puha, bolyhos szőrbe burkolták, hogy macskának tűnjön a robotmozgású játék, ám a valóságban inkább egy széles, szőrös kígyónak tűnik, ettől ijesztővé válik.

Amíg a robotok nem tudnak kiszolgálni minket, például vacsorát főzni nekünk, addig csak szórakoztató formában lehetnek jelen az életünkben. Ennek a vásárlók nem annyira örülnek. A Sony is nehezen tudta meggyőzni az embereket arról, hogy több mint 1700 dollárt szánjanak az imádnivaló robot kutyára, Aibo-ra, melyet 2017-ben hozott vissza a cég a halálból.

A Flatcat emiatt nem is biztos, hogy elérhető lesz a vásárlók számára.

(Forrás: Gizmodo)


Friss

Az új-zélandi maorik fedezhették fel elsőként az Antarktiszt?

A legújabb tanulmány szerint a maorik fedezhették fel elsőként az Antarktiszt, ugyanis feltehetőleg a hetedik századig visszanyúló kapcsolatuk van a jeges kontinenssel és a környező óceánokkal.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 06.18.

Péntek reggel Alice Walker gondolatait idézzük, aki arra emlékeztet minket, hogy egy igazi barát mindig elfogadja véleményünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gattuso 22 nap után felmondott a Fiorentinánál

Jó eséllyel az egyik legrövidebb edzői karrier egy csapatnál valaha.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk