A Harvard Egyetem kutatói és a Sony összefogásából született meg.A tervezőket és kutatókat az origami inspirálta, az eszköz sok egymásra épülő rétegből áll, amik összecsukva laposak, kinyitva pedig nagyjából teniszlabda méretű géppé állnak össze, tömege pedig egy érmével egyezik meg. A kézzel irányítható kis robot szerkezet a bonyolult, precíziós műtéti tesztek során jobban teljesített, mint a kézi eszközökkel végzett műtéti módszerek. Például pontosabban tud gyógyszert juttatni a szemekben található, hajszál vastagságú vénákba. Méretéből adódóan pedig könnyebben eltávolítható baj esetén a testből – írja az Engadget.

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk