A robotgyártó, a Boston Dynamics új munkát talált a Spot Mini robotkutyájjának a koronavírus kitörése közepette: Az iPad-al felszerelt módosított Spot-robotok engedik az orvosoknak járni a koronavírus-betegek szobájába anélkül, hogy a fertőzés kockázatát veszélyeztetnék.


A kórházak segítséget kérték a társaságtól a távoli egészségügy területén.

"Ezen beszélgetések, valamint a kritikus személyi védőeszközök (PPE) hiánya alapján az elmúlt hetekben arra törekedtünk, hogy jobban megértsük a kórházi követelményeket, hogy mobil robotika megoldást fejlesszenek ki a Spot robotunkkal" - írta a cég egy frissítésben. "Az eredmény egy lábú robotalkalmazás, amelyet be lehet építeni az élvonalbeli alkalmazottak reagálására a pandémiára ad-hoc környezetben, mint például a sátrak és a parkolók."
A cél az, hogy korlátozza az orvosi személyzet számát, akit veszélybe sodor a vírus.
"Mobil robot használatával a kórházak képesek csökkenteni a helyszínen szükséges orvosi személyzet számát és megőrizni korlátozott egyéni védőeszközeik kínálatát" - olvasható a frissítésben.

Fotó: Boston Dynamics

Friss

A virtuális valóság révén megismerhetjük az emberi pszichét is?

A virtuális valóság biztos pont lehet az emberismeretben a jövőben.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A fűszerek rengeteg egészségügyi hatással bírnak

A gyömbér, kurkuma és fahéj csak néhány azon fűszerek közül, melyek jelentősen javíthatják egészségünket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 dolog, amit soha nem szabad elfelejtened, ha depresszióval küzdesz

A depresszió elszívhatja az energiánkat, üresnek és fáradtnak érezhetjük magunkat. Ez pedig az élet minden területén megnehezít a mindennapjainkat. Vannak azonban apró lépések, amelyekkel jobban kontrollálhatjuk érzéseinket, ezzel javítva az általános közérzetünket. Ebből gyűjtöttünk össze négyet!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk