Már fejlesztik azokat a folyékony fémből álló robotokat, amelyeket a Terminátor 2: Az ítélet napja című film ihletett. A kultmoziban Robert Patrick alakításában tűnt fel az alakját megváltoztatni képes T-1000-es gépezet.


Tang Shiyang kínai kutató tíz éves volt csupán, amikor látta a filmet, ám az akkora hatással volt rá, hogy most a cseppfolyós fémből készülő robot megalkotásán dolgozik.

„Olyan folyékony fémeket tartalmazó puha robotokat fejlesztünk, amelyek olyan speciális küldetésekben lesznek majd felhasználhatók, mint például földrengések áldozatainak felkutatása és megmentése. Mivel ezek a szerkezetek képesek lesznek alakjuk megváltoztatására, így átcsúszhatnak majd az ajtók alatt, vagy bejuthatnak olyan helyekre, ahova az ember nem képes."

– mondta Tang Shiyang, az ausztráliai Wollongong Egyetem tudósa.

A kutatócsoport reméli, hogy idővel olyan nanorobotokat is gyárthatnak majd, amelyek az emberi szervezetbe is képesek lesznek behatolni, és így belülről felvenni a harcot különböző betegségek, mint például a rák ellen.

Hogy a T-1000-hez hasonló robotok mikor lesznek bevetésre készen", egyelőre nem tudni.

via ContextUs

Friss

LEGO X Adidas – egy „sportcipő", amibe nem szívesen bújnál bele

A sneaker-rajongók egy újabb újdonsággal bővíthetik gyűjteményüket, bár ebben a „cipőben" aligha tudnának kényelmesen útra kelni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Idén is mindenkit vár Budapesten a Bar Show (x)

A Nyissunk Együtt! egy korlátozott kiadású koktélmagazin, amely a Fine Brands Company, a Moët Hennessy és a Magyar Bártender Szövetség közötti együttműködésből jött létre azzal a céllal, hogy támogassa a koronavírus-világjárvány következtében nehéz helyzetbe került bárokat és étteremeket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Youtube/Sarah Lee

Világrekordot jelentő összegért kelt el egy pásztorkutya

Egy jó pásztorkutya aranyat ér.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk