robot vérfarkas mű fogai nyitott száj japán

Hangos, kísérteties hanggal és vörösen izzó szemekkel ijesztik el a japán Takikawa régióban elszaporodott medvéket a mechanikus szörnyek. A fejlesztéssel a japánoknak olyan módszert sikerült eszközölniük a vadállatok távoltartására, amely nem veszélyezteti azok életét.


A félelmetesre sikerült robotikus vérfarkasok a farkasüvöltésen kívül ötvenkilenc másik hangot képesek kiadni magukból. Ezek között van emberi üvöltés és puskadurrogtatás is. A fejlesztők célja ezzel az volt, hogy a medvék ne szokjanak hozzá egy adott hanghoz, mert így idővel rájönnének, hogy valójában nincs mitől tartaniuk.

A SoraNews24 információi szerint a szakemberek eddig hatvankét közösségben helyeztek el robotfarkasokat, amire azért volt ekkora szükség, mert téli álma előtt sok medve merészkedik az emberlakta területekre ezen a környéken. Ennek egyik oka saját életterük csökkenése az emberi terjeszkedés miatt. Mindenesetre az eddig elhelyezett gépszörnyek jól teljesítenek, telepítésük óta ugyan is egyetlen medve sem jelent meg a régióban.

via Rakéta.hu

A figyelmetekbe ajánljuk