A Deep Nostalgia videók halott emberek képeiből is készülhetnek.


A MyHeritage nevű cég, amely automatikus mesterséges intelligencia-meghajtású fotójavításokat kínál, most új szolgáltatást fejlesztett ki, amely által régi fényképeken levő embereket animálhatunk létrehozva egy rövid videót. A videó úgy néz ki, mintha a kép készítésekor rögzítették volna, miközben a résztvevők pózoltak és előkészítették a fotózást.

A Deep Nostalgia névre keresztelt videók emiatt az iOS és az iPadOS Live Photos funkciójára emlékeztetnek, melyek segítségével több másodperces videófelvételt rögzíthetünk és menthetünk el a kameraalkalmazás alkalmazása, vagyis a fotók készítése előtt és után.

A kép átalakítása videóvá teljesen automatikusan működik. A felhasználóknak egyszerűen fel kell tölteniük egy fényképet a MyHeritage webhelyére, ahol először élesítik és továbbfejlesztik azt, mégpedig úgy, hogy a deep learning techológia alkalmazható legyen rá. A fotón szereplő személynek a program elemzi a tájolását, a fej és a szem irányát, majd egy ehhez illő, jelenben készült videót illeszt rá mintegy átemelve a mozgásokat a régi arcra.

Az eredmény rettenetesen élethű. A MyHeritage, noha megköveteli a regisztrációt, az első öt fotóját felhasználóinak ingyenesen animálja. Ezután fizetni kell a programért.

A deep learning technológia ilyen szintű felhasználása kissé hátborzongató, de utat nyit egy tudományos-fantasztikus jövő irányába.

(Forrás: Gizmodo)


Friss

4 + 1 húszéves nyári sláger, amiket még ma is imádunk

Nyári slágerek, amik a csapból is folytak – valahogy így lehetne jellemezni 2001 legnagyobb diszkóhimnuszait, amiket – egyáltalán nem véletlenül – még ma is imádunk. De vajon mik voltak ezek a számok pontosan? Mire örültek meg az emberek a legnagyobb habpartik közepén? Mutatjuk!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Paul Rudd még egyszer utoljára megtréfálta Conant

Conan O'Brien late night comedy műsora hamarosan véget ér, a színész pedig nem hagyta ki az alkalmat egy utolsó poénra.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Toyota robotja szelfizés közben is képes letörölni az asztalt

A robotoknak nagy problémát okoznak a visszaverődő és áttetsző felületek, a Toyota megoldotta a problémát.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk