Képeken 2020 legjobb természetfotói

Képeken 2020 legjobb természetfotói

Az 56. alkalommal és 16 kategóriában meghirdetett idei pályázatra több mint 49 ezer felvételt küldtek be. Katalin Cambridge-i hercegnő hirdette ki a győzteseket.


Szergej Gorskov orosz fotós egy fát átölelő szibériai tigrisről az Orosz Távol-Keleten készült felvétele nyerte el idén a londoni Természettudományi Múzeum Az év természetfotósa pályázatának fődíját.

Az Ölelés című képen egy veszélyeztetett szibériai nősténytigris látható, amint átöleli egy hatalmas mandzsúriai jegenyefenyő törzsét, hogy megjelölje azt vizeletével. A rejtett kamerával készült felvétel elkészítésére Gorskovnak több mint 11 hónapot kellett várnia – olvasható a múzeum honlapján közzétett közleményben.

Sergey Gorshkov, Wildlife Photographer of the Year 2020

A szibériai vagy amuri tigris (Panthera tigris altaica) a tigrisek egyik alfaja, amely Oroszország távol-keleti részén, Észak-Kelet Kínában és Észak-Koreában él. Egykoron egész Eurázsiában őshonos volt egészen Törökországig, ma azonban csak Szibériai keleti részén él. Vadon a faj egyedszáma a múlt század közepén 20-30-ra csökkent, az elmúlt évtizedek fajvédelemi programjainak köszönhetően a populáció lassan nőni kezdett, ma már eléri az 550-et.

Az év fiatal természetfotósa egy finn lány, Liina Heikkinen lett a libát elkapó fiatal vörös rókáról készült drámai felvételével, amint az hevesen védve zsákmányát testvéreitől elrejtőzik egy hasadékban.

Liina Heikkinen, Wildlife Photographer of the Year 2020

A dán Mogens Trolle nyert az Állati portrék kategóriájában. Fotóján egy Borneói nagyorrú majom látható, és az állat teljesen úgy néz ki, mintha éppen meditálna.

Mogens Trolle, Wildlife Photographer of the Year 2020

Mutatjuk a mi további kedvenceinket, de a teljes lista itt található.

Yossi Eshbol

A figyelmetekbe ajánljuk