„Minden változókorban lévő nőnek feliratnék receptre egy ilyen fotózást”
Illya Ovchar /-Polgár Tünde

„Minden változókorban lévő nőnek feliratnék receptre egy ilyen fotózást”

Íme, egy ukrán művész fotói, melyek a természetességéről szólnak.


Illya Ovchar ukrán divatfotós budapesti bázissal, aki nemrég készített fotósorozatot Polgár Tündével.

Elmondása alapján

„A fotózás alapötlete az volt, hogy megmutassa, mindenki tud csinos lenni. A képeket Maye Musk (70 éves modell – a szerk.), Elon Musk édesanya ihlette. Úgy döntöttem, hogy létrehozok egy sorozatot valakiről, aki változó kora ellenére modellkedik".

A fotós szerette volna felhívni a figyelmet arra, hogy a divatipar – kevés kivétellel – még mindig csak a fiatal modellekket alkalmazza.

Szerinte nincs olyan kor, amiben a divat véget érne vagy már nem lenne releváns.

Polgár Tünde szavaival

„Ez a fotózás számomra a nőiességem megéléséről, önmagam felvállalásáról szólt. Izgalmas feladat közel 50 évesen modellt állni egy fiatal, tehetséges fotósnak, akivel pont azt tűztük célul, hogy a kort, az értett nőt fogjuk hangsúlyozni. A kor csak egy szám. Ez igaz is, meg nem is. Hiába mondjuk, hinnünk is kell benne".

Polgár Tünde

Team:

Photography: Illya Ovchar

Retouch: Zahar Bakutin

Hair & Makeup: Karina Jemelyjanova

Styling: Emese Nagy

Modell: Polgár Tünde, SilverChic Modellügynökség

Mivel Tünde sokáig élt Floridában, megfigyelhette, hogy az idősebb korosztály az önazonos reklámokat keresi, ezért a tini modellek mellett kezdtek terjedni az idősebb modellek is.

Hazánkban a hitelesség ábrázolása még várat magára, ám Tünde és Illya remélik, hogy példát állítanak fotósorozatukkal.

Azt láthatjuk, hogy amikor sok nő öregszik, abbahagyja a szépségével való igazi törődést, inkább megpróbálnak újra fiatalnak tűnni. Illya véleménye alapján Tünde a jelenben él azáltal, hogy a divat markáns része életének.

„Az a célom, hogy a saját példámmal megmutassam, hogy igenis lehet egy érett kort is büszkén viselni, megélni és élvezni. Minden korosztály szép a maga módján. Nem versengeni kell a fiatalsággal, titkolni a korunkat és a hamvas ifjúságon keseregni. Példát mutatni nekik. Hogy az élet minden korban szép és tartalmas"

─ mondja Tünde.

Polgár Tünde

Team:

Photography: Illya Ovchar

Retouch: Zahar Bakutin

Hair & Makeup: Karina Jemelyjanova

Styling: Emese Nagy

Modell: Polgár Tünde, SilverChic Modellügynökség

Az alkotásokon a rendszeresen jótékonykodó Tündeegyedi szépségét, stílusát, eleganciáját emelték ki. A fotózás során odafigyeltek a természetes retusálásra és arra, hogy a modellt olyannak mutassák, amilyen ő valójában.

Illya hozzáteszi,

„Sokan szeretnének fiatalnak tűnni a fotókon, és arra kérik a művészeket, hogy sokat retusáljanak. Nagyon vigyáztam, hogy megmutassam Tünde szépségét úgy, ahogy van: megtartottam természetesnek. Remélem, hogy ez a fotózás több ember számára megmutatja annak fontosságát, hogy önmaguk legyenek és a jelenben éljenek".


„Inspirálni szeretnék. Ha tehetném, minden változókorban lévő nőnek feliratnék receptre egy ilyen fotózást, hogy újra megélje a nőiességét, hogy érezze, milyen, ha ő van a törődés középpontjában. Hogy mi minden van benne, amit egy profi fotós előcsalogathat. Hogy a szépsége belülről jön, és kortalan"

─ osztotta meg velünk gondolatait Polgár Tünde.

A figyelmetekbe ajánljuk