New Yorkiak személyes üzenetei kerültek nyilvánosságra

Jeff Mermelstein: #nyc

New Yorkiak személyes üzenetei kerültek nyilvánosságra

Egy fotós éveken át fényképezte New Yorkban élők üzeneteit. Most könyvet adott ki az elkapott képekből.


Titkos üzenetek

Az smsek, e-mailek, Facebook üzenetek rengeteg mindent elmondhatnak rólunk. Az, hogy hogyan használjuk az emojikat, hogyan rövidítünk, és milyen stílusban levelezünk online, akár személyiségünkről is meghatározó képet festhet.

Jeff Mermelstein street fotós is így gondolta ezt, ezért néhány évvel ezelőtt úgy döntött, lefotózza New York lakóinak telefonkijelzőjét, miközben szorgosan pötyögnek egy barátuknak, rokonuknak vagy munkatársuknak a metrón, a parkban, az utcán sétálva, vagy egy boltba sorban állva.

#nyc lett a kötet címe

Az elsősorban Instagramon aktív művész eleinte profilján osztotta meg a néhol humoros, néhol szívszorító, néhol pedig nagyon fárasztó képernyőfotókat, amiket egytől egyig nagy figyelem övezett.

Mivel a követők imádták a képeket, és a szövegeket, úgy döntött, egy könyvbe gyűjti őket, aminek a bejegyzések alá írt hashtaget adta címként, vagyis azt, hogy #nyc.

Online történetek gyűjteménye

A kötet sokkal kevésbé fotóalbum, mint inkább online történetek gyűjteménye. Novellának is beillő sztorikat találhatunk a Starbucks kávézók mosdóiról, párkapcsolatok alakulásáról, vagy olyan komoly kérdésekről is mint az abortusz vagy a gyász.

2018 óta Mermelstein 1200 képet gyűjtött össze, ebből a könyv 150 darabot tartalmaz, amiket kék háttérre nyomtattak, hogy olyan érzésünk legyen, mintha csakugyan a telefonok kijelzőjét néznénk.

Forrás: Artnet News

Szerző: Fülöp Luca

A figyelmetekbe ajánljuk