Sikerrel zárták a magyar fotóművészek Ázsia vezető művészeti vásárát

Sikerrel zárták a magyar fotóművészek Ázsia vezető művészeti vásárát

A százezres látogatottságú India Art Fair keretében, Delhiben mutatottközött be a népszerű Bauhaus Contemporary Fotókiállítás.


A Bauhaus Contemporary című utazó tárlat az Egyesült Államok és számos európai kiállítási helyszín után ezúttal Ázsiába érkezett: a kortárs magyar fotóművészek műveit felvonultató népszerű kiállítás 2022. április 28. és május 1. között az India Art Fair, a kontinens vezető kortárs képzőművészeti vására keretében mutatkozott be a közönségnek.

A Bauhaus Contemporary művészeti program és kiállítás azzal a céllal jött létre, hogy alapításának 100. évfordulója kapcsán a Bauhaus iskola illetve az ahhoz kapcsolódó, hatását a mai nap is intenzíven kifejtő művészeti mozgalom, kiemelten pedig az abban meghatározó szerepet vállalt magyar alkotók munkássága előtt tisztelegjen.

15 hazai kortárs fotóművész közreműködésével a különleges összeállítás arra igyekszik felhívni a világ művészetkedvelő közönségének figyelmét, hogy a Bauhaus, mint iskola, látásmód, téma, vizuális inspirációk forrása ma is élő hagyomány a magyarországi művészeti közegben.

Az utazó tárlat többek között Barcelona, Basel, Budapest, New York és Róma után érkezett ezúttal Delhibe. A Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ Delhi és az EDGE Communications művészeti ügynökség szervezésében, az Art Market Budapest közreműködésével kifejezetten az India Art Fair-re készített válogatás került a nagyszámú közönség elé, míg az eredeti kiállítás teljes anyagát a tervek szerint még az idei évben India és Délkelet-Ázsia legnagyobb fotóművészeti központja, a gurugrami Museo Camera látja majd vendégül.

Nem a mostani az első alkalom, amikor a szervezők valamely nagyszabású művészeti vásár különleges vonzerejére építik a Bauhaus Contemporary sikerét, hiszen korábban a svájci Basel Art Centerben létrejött tárlat a világ legjelentősebb művészeti vására, az Art Basel kísérőeseményeként jött létre.

Az idén 13. alkalommal megrendezett India Art Fair a művészeti világ egyik leglátogatottabb eseménye, amely 12.000 négyzetméteres területen közel 80 kiállító számára teremti meg a bemutatkozás lehetőségét

A Bauhaus Contemporary programján szereplő fotóművészek:

BIRÓ Dávid, BIRTALAN Zsolt, CZIGÁNY Ákos, CSIZIK Balázs, DRÉGELY Imre, GEIBL Kata, HERCZEG Eszter, KIRÁLY László György †, KUDÁSZ Gábor Arion, MÁTÉ Balázs, MUCSY Szilvia, NYÍRI Julianna, ROBITZ Anikó, VÉKÁS Magdolna, ZAGYVAI Sári

A figyelmetekbe ajánljuk