Matt Harbison, a chattanooga-i asztrofotográfus több mint 500 órát töltött a csillagkép apró részleteinek megörökítésével. Ez egy hatalmas vállalkozás, mely egy lenyűgöző, 2,5 gigapixeles képben csúcsosodott ki.


A Project Orion nevet viselő folyamat során összesen 2508 egyedi felvételt készített a művész, melyekből tökéletes precizitással készítette el a legrészletesebb képet az Orionról. A monumentális projektről szóló nyilatkozatában Harbison azt írja, hogy a csillagkép iránti rajongása gyermekkorában, kempingtúrák és cserkészkirándulások során kezdődött.

„Az Orion mindig ott volt. Mindig éreztem a kapcsolatot ezzel a kozmikus útkeresővel. Nagy döntések és események az életemben jöttek és mentek, mégis úgy tűnt, hogy ezek a csillagok mindig utat találnak a tudatomban"

olvasható a fotográfus nyilatkozata a Colossal beszámolójában, aki azt is elárulta, hogy a projekt összesen 44 TB-ot halmozott fel 21 merevlemezen, 7 laptopon és 3 asztali számítógépen.

Friss

Így kaphatunk karácsonyi ajándékot a világ bármely pontjáról

A mikulás – vagy jézuska – talán valóban létezik, ha nem is úgy, ahogy azt elsőre gondolnánk. Mégis, van egy módja annak, hogy a világ túlsó végéről kapjunk olyan ajándékot, amelyre valószínűleg nem is hittük, hogy vágyunk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk