Martin Adler három olasz testvérrel szerepelt egy 1944-ben, a második világháború idején készült fényképen. A magyar származású amerikai veterán ez alapján akart a trió nyomára bukkanni közel 80 évvel később.


A kutatásban egy olasz újságíró, Matteo Incerti segítette a 96 éves férfit, aki annak idején az olasz fronton, a 85. gyalogos hadosztállyal harcolt. Éppen bujkáló német katonákat kerestek egy, az Appenninek lábánál található észak-olaszországi faluban, amikor az egyik házban egy kosárból kiszűrődő, furcsa zajokat hallottak. Mielőtt lőttek volna, egy nő kiabálni kezdett, hogy „gyerekek, gyerekek".

„Három imádnivaló gyerek rejtőzött a kosárban, egy fiú és két lány. Szerencsére nem lőttünk, sohasem bocsátottam volna meg magamnak"

– emlékezett vissza Adler, aki megkérte a nőt, hogy engedje lefotózni a gyerekeket. Édesanyjuk előbb átöltöztette őket, majd azt követően készült el a fotó.

„Szép pillanat volt a háború poklában"

– mondta a veterán, akinek karácsonyi kívánsága volt, hogy megtalálja a képen szereplő gyerekeket. Egyedül azonban képtelen lett volna erre, ugyanis nem emlékezett a település nevére.

Incerti végül az interneten tette közzé a fekete-fehér felvételt, amelyen a most 83 éves Bruno, a 81 éves Mafalda, és a 79 éves Guiliana Naldi szerepelt. A fénykép szerencsére eljutott hozzájuk, így ők maguk jelentkeztek a keresés során.

Bár a pandémia miatt személyesen egyelőre nem találkozhattak, a testvérek Bologna közeléből, míg Adler Floridából jelentkezett be egy videóhívásban, így az egykori katona karácsonyi kívánsága teljesülhetett.

via nlc.hu

Friss

Napindító gondolat – 06.23.

Szerda reggel Brigitte Bardot gondolatait idézzük, aki fényképekben rejlő erőre hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Steven Spielberg a Netflixre fog filmeket gyártani

Pár éve még nagy kritikusa volt annak, hogy a Netflix filmjei jelölhetők legyenek Oscarra, most akár segíthet is nekik Oscart nyerni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy fellépés erejéig újból összeállt a Backstreet Boys és az 'N Sync fele

A Pride hónap alkalmából lépett fel a Backstreet Boys.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk