Megérkezett az első előzetese is a Dachaut felszabadító katonák sztoriját elmesélő szériának.


Alex Kershaw The Liberator: One World War II Soldier's 500-Day Odyssey from the Beaches of Sicily to the Gates of Dachau című könyve egy amerikai katonának és a gyalogsági egységének a története, akik hősies módon felszabadították a dachaui koncentrációs tábort. A könyv a katonák útját dokumentálja Olaszországból egészen Németországig. A Netflix most egy négy epizódos animációs sorozat formájában dolgozta ezt fel A felszabadító címmel, ami november 11-én, az amerikai veteránok ünnepének napján érkezik a platformra.

A realisztikus animációért Grzegorz Jonkajtys volt felelős, aki előtte olyan filmek vizuális effektjein dolgozott, mint a Tűzgyűrű vagy az Amerika kapitány: A tél katonája. A színészek arcát is tökéletesen lemintázták, akik a hangjukat adják a sorozathoz. A hős katonák vezetőjének szerepében például felismerhetjük Bradley James-t, akit a Damien: A Sátán kegyeltje címszerepében láthattunk korábban.

Friss

A világ 250 legjobb egyeteme között a Semmelweis

A Semmelweis Egyetem összesen 87 helyezést javított a tavalyi eredményeihez képest a Times Higher Education (THE) listáján. Ráadásul így Magyarországon a legjobb magyar felsőoktatási intézménye lett.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk