Milyen vörösborokat igyunk a nyáron?

Nyáron egyelőre ritkábban kacsintgatunk a vörösborok felé, pedig egy jól behűtött, pillekönnyű, gyümölcsös vörösbor esténként biztosan felteszi a nehéz nap végére a koronát, vagy bearanyozza a pihenés édes perceit.Könnyű nyári vörösborok itthonról

Szekszárd, a könnyű nyári vörösök hazája

Fotó: Dancsecs Ferenc / Furmint Photo

A VinCE magazin augusztusi lapszámában minden a könnyed nyári vörösökről szól. A szokásos tematikus borteszten kis hazánk legjobb könnyed vörös tételeit kóstolhatjuk meg virtuálisan, míg a magazin nemzetközi borakadémikus szerzője egy képzeletbeli utazáson fogja meg kezünket és kalauzol végig bennünket az egyes országrészek legkiemelkedőbb nyári vörösborai között; a pincelátogatás rovatból pedig az is kiderül, hogy mi újság a Lajver Borbirtokon.

Jó látni, hogy az elmúlt években egyre többen ismerik fel, hogy egyedül nem megy: így születnek a közösségi borok, amelyek olyan nagyszerű tételeket eredményeznek, mint a Villány könnyed arcát megmutató REDy, vagy éppen a budapesti borbárosok asztali bora, az Egytőről.

És ha már könnyed vörösek, akkor az Utazás rovat főszereplője sem lehet más, mint Szekszárd: azonban ezúttal kevésbé a borászok, sokkal inkább a helyi termelők kapnak helyet a magazinban, illetve az is kiderül, hogy itt főzik az ország egyetlen magyar kávéját. Erről most nem is árulunk el többet, mindenesetre izgalmas történet lesz!

Utazzunk Európába!

Nyáron is igyunk vöröset!

Fotó: Vidar Nordli-Mathisen / Unsplash

És kóstoljuk meg az egyes országok legkiválóbb könnyed vöröseit... Ki gondolta volna, hogy Szicília és Görögország, de még az azúrkék francia riviéra is ontja magából a jobbnál jobb nyári vörösborokat?! Talán még a görög istenek is ezeket itták. Németh Ágnes összeállításában 8 ország felfedezéséhez adunk tippeket.

Grillezzünk!

Só és borsszóró grillpartikhoz a Big Green Egg kínálatából

Fotó: Big Green Egg

Pákozdi Nóra felkereste a hazai grill- és BBQ szcéna nagymestereit és mindent megkérdezett tőlük, amit az otthoni grillezésről tudni érdemes. Legyen szó akár kezdőkről, akár olyan haladókról, akik szmókerszekrénnyel érkeznek egy kerti partira, biztos, hogy mindenki talál magának hasznosítható fortélyokat.

Erről és még sok minden másról is olvashatsz a VinCE Magazin augusztusi lapszámában; kapható augusztus 17-től az újságárusoknál.

A figyelmetekbe ajánljuk