surgical mask orvosi maszk

Paraziták, férgek, idegenek. Valami mozog a maszkokban, állítja az internet népe. Valójában azonban ártalmatlan szövetszálakról van szó.


Az internetet nemrég elárasztották azok a videók, melyekben vizet engednek orvosi maszkokra az emberek, majd különös szálak mozgását vélik felfedezni.

Egyesek szerint ezek a mozgó dolgok apró férgek, mások egyenesen „Morrgerlon szálas nanotechnológiával mérgezett, gyilkos cuccnak" nevezik őket. Ez az új trend sajnos eltántoríthatja az embereket a maszkviseléstől abban az időszakban, amikor a legnagyobb szükségünk lenne rá.

Ez a dolog nem újkeletű, csak most jutott el Magyarországra. Németországban már hetek óta készülnek ezek a videók, mi több, már találni anyagokat a jelenség értelmezéséről is.

A DPA hírügynökség tényellenőrzése alapján a szálak, melyeket férgeknek észleltek egyesek, a gyárban dolgozók ruháiról, vagy kicsomagolás után kerülhettek a maszkokra.

El kell keserítenünk mindenkit, ezek a szálak ugyanis nem férgek és nem nanotechnológiai rostok, hanem egyszerű szövetszálak. Miért mozognak? A hő, statikus elektromosság hatására.

Hasonló vádakkal illették a PCR szövetpálcákat is, az alábbi videóban 45 percnél láthatjuk, hogyan is néz ki egy ilyen szál mikroszkóp alatt.

A szakértők szerint nap mint nap lélegzünk be ilyen szálakat, tehát nincs ok az aggodalomra.

(Forrás: Urbanlegends)


A figyelmetekbe ajánljuk