Sokaknak még egy is sok, mégis, a szakértők alátámasztása szerint, ha egyszerre két maszkot viselünk, sokkal jobban óvhatjuk magunkat a megfertőződéstől.


A maszk-ellenesek többnyire arról panaszkodnak, hogy egy idő után nehezen kapnak levegőt a vászon alatt. A kutatók most megfejelték a „problémát", és mindjárt két maszk használatát javasolják. Habár nem mindenkinek.

„A vékony, vagy gyenge anyagú maszkok viselése esetében ha több réteget kombinálunk, akkor elég magas hatékonyságot érhetünk el, megakadályozva ezzel a vírusok kilépését és belépését a légutakba"

– magyarázta dr. Linsey Marr, a Virginia Tech vírusátvitelének szakértője. Azt azonban ő is hozzátette, hogy van egy határ: egy bizonyos ponton ugyanis „fennáll a veszélye annak, hogy túl nehéz lesz lélegezni", ám ez csak extrém vastagság esetében fordulhat elő.

A járványt a koronavírus megjelenése óta nyomonkövető tanulmányok sora bizonyította már a maszkviselés hatékonyságát, így az egészségügyi szakértők mindmáig kiállnak mellette.

„A maszkokban található szálak véletlenszerű akadálypályát hoznak létre, amelyen keresztül a levegőnek és mindennek, amit az magával hoz, át kell haladnia. A nagyobb szemcsék, például a koronavírusok pedig nem lesznek képesek bevenni ezeket a kanyarokat, fennakadnak és nem jutnak be a szervezetbe"

– hívta fel a figyelmet dr. Marr.

Ha azonban a koronavírus elleni védekezést nézzük, ez utóbbi kijelentés kizárólag az FFP3-as típusú maszkra vonatkozhat, ugyanis az összes lehetőség közül ez az egyetlen, amelynek áteresztő képessége csupán 1 százalék. Minden más maszk kizárólag abban nyújthat segítséget, hogy megfelelő használat mellett minimálisan gátolja a szánkból és orrunkból távozó kórokozók terjedését, ezzel bizonyos szinten óvva másokat. Így vászon vagy orvosi maszk viselése esetében valóban hasznosabb lehet kettő, ha magunkat is jobban védenénk.

via Bien.hu

Friss

Lil Nas X a főszereplője a BROCKHAMPTON szürreális új klipjének

A formáció jóbarátja, Dominic Fike a videó másik főszereplője.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk