5+1 szépségápolási tipp, amire Marilyn Monroe esküdött

5+1 szépségápolási tipp, amire Marilyn Monroe esküdött

Lassan 60 éve, hogy nincs közöttünk a világ első számú dívája Marilyn Monroe, szépségápolási praktikái és divatérzéke, a mai napig milliókra van hatással. De mik is voltak azok a trükkök, amikre ő esküdött?


1. Vazelin primer és highlighter helyett

Bár a könnyed hidratálókrémedet vazelinre cserélni furcsa lenne, Monroe és a sminkese mindig ezt használta primerként. Imádta, mert rendkívüli módon hidratálta a bőrét, és számára a nedvesség volt a fiatalság esszenciája. Allan "Whitey" Snyder highlighterként zselét használt, az arccsontokra és a szemöldökcsontokra kenve.

Marilyn Monroe ikonikus külseje mögött Snyder állt.

A duzzadó vörös ajkak. A telt szempillák. A technicolorhoz méltó ragyogás. Igen, ez mind Whitey volt, és nem csak Monroe-t tartotta az ügyfelei között: Katharine Hepburnt, Doris Day-t és Raquel Welch-et is ő sminkelte.

 Öt különböző árnyalat az ajkak kontúrozásához

Allan csokoládé színű ceruza segítségével rajzolta ki az ajkakat. A második lépésben egy téglavörös színt ecsetelt a külső sarkoktól a száj közepe felé. A harmadik lépésben egy élénkpiros ceruzát használt, a közepétől kezdve, és a többi színnel összemosva. Ezután Whitey egy krémszínű highlighter segítségével egy foltot rajzolt az alsó ajak közepére, és ezt egy egy vastag balzsamréteg (a természetben előforduló gyanta és illóolaj keveréke, amelyet napjainkban általában gyógyászati célokra használnak) felvitelével fejezte be.

Greta Garbo-trükk

Monroe Greta Garbo szemének nevezte el a következő trükköt, amit ő is előszeretettel alkalmazott. A némafilmsztár egy vékony réteg vazelint kent a szemére a festék felvitele előtt. Ezt követően pedig a fehér szemhéjfestéket szépen finoman felvitte a szemhéjakra egészen a szemöldökcsontig, majd a belső sarkokig, hogy nagyobb mélységet adjon a tekintete.

Pirosító és orr

Mi már jól ismerjük a pirosító használatának művészetét az arcunk kontúrozásához, de Whitey volt az első, aki ezt megvalósította. Monroe orrának megformálásához az orra hegyére koppintott egy keveset egy rózsaszínű pirosítóból, amit az arca kontúrozásához használt. Az eredmény pedig a rövidebb, határozottabb orr illúziója.

Ketté vágott műszempillák

A színésznő hosszabb és dúsabb szempillákat szeretett volna műszempillák segítségével, de mégis természetesnek ható eredménnyel. Ezért Snyder félbevágta a műszempillacsíkjait, és csak a szeme külső sarkaira helyezte fel. Ez a praktika egyébként 2021-ben is rendkívül népszerű, az úgynevezett fox eye, azaz rókaszem elérése érdekében.

Napi rutin

A fenti videóban pedig a színésznőnek szánt bőrápolási „receptet" láthatunk.

A figyelmetekbe ajánljuk