greta garbo fekete fehér

Pompa és elegencia – így néz ki Greta Garbo 7 millió dolláros New York-i lakása

Greta Garbo New York-i luxusingatlanja hosszú évek után ismét eladó.


A legendás svéd színésznő, Greta Garbo egykori New York-i lakása ismét eladó. A Campanile nevű társasházban, az East 52nd Street 450. szám alatt található rezidencia számos retró jellegzetességet őriz abból az időből, amikor még Garbo ott élt. A filmsztár 1954-ben vásárolta meg, és 1990-ben bekövetkezett haláláig élt az ingatlanban – írja a RobbReport.

​Profimedia

Garbo a rezidenciát elsődleges lakóhelyeként használta, később pedig unokahúga, Gray örökölte meg.

Profimedia

Garbo az évtizedek során sok vevőt vonzott az épületbe, és érhető módon mindegyik árát felhajtotta.

A színésznőt kezdetben az East Riverre nyíló kilátás vonzotta a rezidenciához, mivel a víz és a hajók szülővárosára, Stockholmra emlékeztették. A három hálószobás, három fürdőszobás otthonból szinte minden helyiségből kilátás nyílik a folyóra, legyen szó a nagy nappaliról vagy a hálószobákról.

Profimedia

Az ingatlan egy privát liftes előcsarnokkal rendelkezik, amely egy galériába nyílik, majd egy L-alakú, faburkolatos nappaliba érkezünk, ahonnan makulátlan kilátás nyílik a folyóra. A pazar szőnyegtekől a drapériáig minden rendkívül elegáns. A nappali volt állítólag Garbo kedvenc helyisége.

Profimedia

Bár a 265 négyzetméteres rezidenciát modernizálták az évek alatt, számos olyan elem maradt meg, amely egy letűnt korszak történetét meséli el. A korábbi tulajdonosok pedig skandináv ihletésű elemekkel is frissítették az otthont, ami Garbo örökségére utal, beleértve a sok természetes fénnyel ellátott étkezőt is. A modern korszerűsítések közé tartozik még felújított konyha, az étkező, a fürdőszobák és az új légkondicionáló rendszer.

A színésznő által tervezett színes szőnyegek közül az egyik még mindig franciaágyas hálószobában található. De vannak beépített polcok is, amelyeket ő szerelt fel.

Az otthonban megvan az a kecsesség, pompa és csillogás, ami Garbót jellemezte. És bár az ő öröksége fontos része az otthon történetének, a vízre és a városra nyíló gyönyörű kilátás is igazán különlegessé teszi. Amikor az ember az otthonából kipillant az ablakon, úgy érezheti magát, mintha egy hajó kapitánya lenne. Minden szobából más-más kilátás nyílik a vízre, ez pedig egyedülálló energiát kölcsönöz a lakásnak

– nyilatkozta Will Kerr ingatlanügynök.

A figyelmetekbe ajánljuk