5 dolog, amit a titok misztikuma jár körül

A legtöbben szeretjük a titkokat. Ennek oka, hogy ezek a történetek, események, esetleg tárgyak arra emlékeztetnek minket, hogy még nem tudunk mindent a minket körülvevő világról. Vannak még el nem mesélt történetek, amiket megismerni kifejezetten izgalmas feladat. Cikkünkben 5 olyan dolgot mutatunk be, amiben bőven találunk még megfejtenivalót.A töltőtőll

Montblanc

Az egyetemes irodalomtörténet egyik legtöbb rejtélyt feltáró alakja egyértelműen Sherlock Holmes. Talán ezért sem meglepő, hogy a Montblanc piacra dobott egy, a híres nyomozó szülőatyjának, Sir Arthur Conan Doyle nevével ellátott limitált szériás töltőtollat. Az íróeszköz barna színe, és nemes lakkból készült háza a Holmes által gyakran használt dohányzópipára utal, de szintén a nyomozót hivatott reprezentálni a fából készült kupak is, amely Holmes híres sapkájára utal. A tollon ezenkívül felfedezhetjük a nyomozó híres kabátjának kockamintája, valamint a történelmi London térképének részletei is.

Ár: 1,5 millió HUF

A szekrény

Ibride

És vajon a függöny mögött mi lehet? – tehetjük fel a kérdést a Lady Alpaga fantázianévvel ellátott szekrény láttán, mely, szakítva a hagyományokkal, nem egyszerű ajtókkal lett felszerelve. A selyemből készült függönyök mögött természetesen egy tökéletes polcos szekrényt találunk, ahova könnyedén elhelyezhetjük legnemesebb italainkat, porcelán étkészletünket vagy egyéb, családi kincseinket.

Ár: 722 ezer HUF

A kártyajáték

papercutshop.eu

A Mystery Mansion mesekártyáival egyszerűen szabadjára engedhetjük a fantáziánkat. A 20 lapból álló pakli feleleveníti számunkra a viktoriánus korszak legnépszerűbb íróit és azoknak történeteit. És hogy pontosan mi a csavar a játékban? Az, hogy a tetszőleges sorrendbe elhelyezett lapok valami egészen új sztorival szolgálnak. A kártyák szinte végtelen kombinációi számtalan lehetőséget nyitnak meg a történetalakításra.

Ár: 8 ezer HUF

A Rolls-Royce

Rolls-Royce

A Rolls-Royce-család egyik legújabb tagja, a Black Badge Ghost – igazodva a fiatal célközönség igényeihez – merészebb és karakteresebb, mint testvérei. Mivel a név kötelez, a legtöbb vevő feketében rendeli, pedig ennél a modellnél is szabad a választás a márka 44 ezer színárnyalata közül. Az autóhoz 21 collos keréktárcsák tartoznak, melyek a hűtőráccsal, valamint az autó orrán diadalmaskodó Spirit of Ecstasy alakjával egyetemben fekete verzióban készültek. A hagyományos Ghosthoz képest plusz 29 lóerővel, valamint 50 Nm-rel, rendelkezik, ami összesen 600 lőerőt és 800 Nm-es csúcsnyomatékot jelent.

A kerekasztal-beszélgetés

Hamu és Gyémánt

Áprilisban megjelent a Hamu és Gyémánt legújabb lapszáma, így ezúttal sem maradhat el a hozzá kapcsolódó és sokak által várva várt kerekasztal-beszélgetés. Június 1-jén ismét találkozunk, hogy megvitassuk az élet egy újabb fontos kérdését: vajon létezhet-e új régi nélkül? Folytatódik az Offset! És hogy kik lesznek a meghívottak?

Aktuális lapszámunk címlapszereplői: Szabó T. Anna és Dragomán György mellett a magazin közreműködői, a mesterségesintelligencia-szakértő dr. Tilesch György és a Z generáció, valamint a sneakerek nagymestere, Trunk Tamás.

A figyelmetekbe ajánljuk