5 játék gyereknapra, amit még a felnőttek is imádnak

Minden év május utolsó vasárnapján a legkisebbeket ünnepeljük. Ez a nap a gyerekekről szól, na meg a számukra fontos dolgokról: a nevetésről, mókázásról és a játékokról. Ez persze nem jelenti azt, hogy mi, felnőttek nem lehetünk részesei az év egyik legfelhőtlenebb napjának – éppen ezért öt olyan játékot mutatunk be, amikért a saját gyermeki énjüket szívükben őrző felnőttek is rajonganak.A van Gogh-lego

LEGO

Vincent van Gogh híres festménye előtt tisztelegve mutatták be a LEGO-nál – utalva a festmény címére – a The Starry Night fantázianevet viselő készletet. A játék Truman Cheng, egy 25 éves hongkongi LEGO-rajongó ötlete alapján született meg: Cheng egy pályázatra nyújtotta be elképzelését, ami végül a New York-i Modern Művészetek Múzeumának közreműködésével készülhetett el.

A háromdimenziós készlet Vincent van Gogh híres, 1889-es festményét jeleníti meg LEGO formában, nagy hangsúlyt fektetve a művész lenyűgöző ecsetvonásaira és színválasztására. A Csillagos éj a franciaországi Saint-Rémy-ben található Saint-Paul de Mausole elmegyógyintézet kolostorának ablakából nyíló kilátás ihlette, ahol a művész tizenkét hónapot töltött. Az alkotás a világ egyik legismertebb posztimpresszionista műve, és 1935-ös bemutatása óta a MoMA látogatóinak kedvence.

A whiskeys társasjáték

Uncommongoods

Vannak játékok, amelyek valóban inkább a felnőtt közönségnek szólnak. Ilyen például a The Whiskey Game nevet viselő társasjáték is, mellyel könnyedén tesztelhetjük tudásunkat a világ egyik legkedveltebb alkoholtípusával kapcsolatban. A játék során 2-6 játékosnak kell végigjárnia a táblát – minden körben egy-egy kártyát húzva kell megválaszolni a kérdéseket; helyes válasz esetén a hat whiskeyfajta egyikéhez kap kártyát a játékos. A lényeg, hogy minél előbb feltöltsük a bingó stílusú táblánkat, hiszen az első, akinek ez sikerül, megnyeri a játékot.

Ár: ~ 14 ezer HUF

A golfkönyv

Assouline

Az Assouline egyik legújabb Ultimate Collection darabjában George Peper, a Golf magazin korábbi, 2016-ban PGA életműdíjjal jutalmazott főszerkesztője egy páratlan golfutazásra viszi az olvasókat, miközben bejárja a világot, és részletesen bemutatja a 100 legjelentősebb, történelmileg figyelemre méltó és építészetileg kiemelkedő pályát. A játék legjobbjait zavarba ejtő, bonyolult lyukak leírása, a bajnokokat megalapozó és megtörő versenyek felidézése, valamint az egyes pályák egyedi és igazán különleges jellemzőinek megvilágítása teszi Pepert tökéletes golfpartnerré, aki végigkíséri az olvasókat a klubházakon, fairwayeken és bunkereken.

Ár: 352 ezer HUF

Az Hermés memóriakártyája

Hermés

Bátran kijelenthető, hogy a memóriakártyákat – korosztálytól függetlenül – mindannyian szeretjük. Kifejezetten igaz ez akkor, ha egészen különleges dolgokat kell összepárosítanunk, mint például Émile Hermès szemet gyönyörködtető rajzait. Órákig tartó szórakozás az egész családnak.

Ár: ~ 90 ezer HUF

A faautó

finnishdesignshop.com

Kay Bojesen limuzinja egy áramvonalas, időtálló faautó, amely nemcsak tökéletes játék a kisautók rajongóinak, hanem elegáns, mégis játékos dekorációs elem a polcon. Levehető tetejének köszönhetően az autó kabrióvá is átalakítható. A kisebb, 16,5 cm-es limuzin festett, FSC minősítésű bükkfából készült.

Ár: 27 ezer HUF

A figyelmetekbe ajánljuk