Igazi hungarikum dizájnelemként: öt porcelánból készült tárgy rajongóknak

Igazi hungarikum dizájnelemként: öt porcelánból készült tárgy rajongóknak

Herendi, Hollóházi és Zsolnay – gyerekkorunktól halljuk ezeknek a márkáknak a nevét, és talán már akkoriban is sejtettük, hogy itt valami igazán fontos hungarikumról van szó. Nekünk, magyaroknak különleges kapcsolatunk van a porcelánokkal, nem is csoda, hogy legtöbben rajongói leszünk ezeknek a dísztárgyaknak. De vajon van-e az asztali díszeken túl is porcelán? Természetesen igen, mutatunk is ötöt!


Dior Toile de Jouy tányér

„Ez egy különleges nap, használjuk a porcelánt"

– hangzik el a legtöbb családnál egy-egy ünnepélyesebb ebéd alkalmával, amikor még a tányérok is díszbe – esetükben porcelánba – öltöznek. Ha nincs otthonunkban porcelántányér, de mindenképp szeretnék beszerezni egyet, válasszuk a Dior Toile de Jouy étkészletét, mely önmagán hordozza a luxuskonszern alapítójának egyik kedvenc motívumát. A Dior tányérjának átmérője 30 centiméter, anyaga pedig 100%-ban porcelán, mely a francia kisvárosban, Limogesben készült.

Ár: 50 000 Ft

Porcelán fülbevaló és nyaklánc a LLadrótól

Arannyal, esetleg ezüsttel ötvözve kiváló minőségű és látványvilágú ékszer készülhet a porcelánokból, melyeket akárki szívesen hordana. Itt van máris a LLadró Heliconia White nevet viselő ékszercsaládja, mely arany és porcelán párosításából született nyakláncból és fülbevalóból áll. Az ékszerek külön-külön is megvásárolhatóak, bár a család együtt alkot igazán lenyűgöző látványt.

Ár: 175 000 Ft

lladro.com

A porcelánkéz, amely tökéletesen mutat bármelyik asztalon

Természetesen az asztali díszek mellett sem mehetünk el szó nélkül, kiváltképp akkor nem, ha egy darab annyira különleges, mint a Ginori 1735 kezet formáló porcelán dísztárgya. Ez a termék – csak úgy, mint a fent említett – szintén arannyal díszített, a rajta lévő minták között találunk csillagokat, gyűrűt és egy szívet is. Talán nem esünk túlzásba, ha azt mondjuk, ez az a dizájnelem, ami szinte minden asztalon tökéletesen mutat.

Ár: 286 000 Ft

ginori1735.com

Asztal porcelánból

És ha már a dísztárgyakat megemlítettük, nem szabad kihagynunk az asztalokat sem, amik szintén készülhetnek a kerámiaipar legnemesebb anyagából. Itt van példának a Fornasetti Architettonico terméke, melynek magassága 48, átmérője pedig 60 centiméter. Ha az asztal anyaga önmagában nem lenne elég különleges, a dizájnerek egyedi talpazattal látták el bútordarabot: egészen pontosan Lina Cavalieri arcképével, aki nem más volt, mint a két világháború közötti legnagyobb olasz operaénekesnő.

Ár: 624 000 Ft

A konyha porcelánkiegészítője 

Konyhánkat se felejtsük el, ha porcelánokban gondolkodunk – egyrészt, már feljebb is említettük az étkészleteket, de továbblépve a szimpla tálaláson, só- és borsszóróink is készülhetnek ebből az anyagból. Jonathan Adler Mr. és Mrs. Muse fantázianevet viselő termékei szolgálnak példaként: a tárgyak egy párt formálnak. A porcelánból készült só- és borsszóró tökéletes ajándék lehet esküvőkre, házassági évfordulókra, de akár szülinapokra is.

Ár: 14 400 Ft

Related Articles From Your Site
Related Articles Around the Web
A figyelmetekbe ajánljuk