lana del rey

Most ősszel jött volna az új lemez, de tavaszra csúszott a koronavírus-járvány miatt. Azt is elmagyarázta, hogy miért kell a járvány miatt tolni. Cserébe kiad addig egy másikat csak digitálisan.Lana Del Rey új albuma, a Chemtrails Over the Country Club eredetileg már szeptemberben megjelent volna, de a koronavírus-járvány neki is keresztbehúzta a számításait, így csak valamikor tavasszal tud kijönni vele. Elsőre furának tűnhet, hogy miért kell csúsztatni a streamingszolgáltatások korában az albumokat, amikor csak pár klikk lenne kiadni. Rajongók kérdéseire felelve az énekesnő lebontotta, miért történik ez.

Mint mondta, azok a cégek, amik a bakelitlemezeket nyomnak, március 5-éig zárva vannak, ami esetében 16 hetes tolódást jelent. Elárulta, hogy most ezzel a problémával küzd sok zenész, inkább megvárja, hogy bakeliten is kiadhassa az albumát egy időben a digitális megjelenéssel. Akadtak persze olyanok is, akik persze nem várták ezt meg, náluk szimplán pórul járnak azok, akik ilyen formátumban is be akarják szerezni az új anyagukat, mert várniuk kell sokat rá.

Egyébként egészen prózai oka van annak, hogy miért ennyire fontos, hogy kijöjjön valami bakeliten. Jelenleg többen vesznek ilyen formátumban zenét, mint CD-n, a formátum évtizedek óta nem látott sikernek örvend. Mivel a streaming nem fizet igazán jól, streamenként csak 0,003-0,005 dollárt dalonként, így a fizikai eladás komoly bevételi forrás. Ráadásul az első heti eladásokba sokkal nagyobbat nyom a latba a fizikai, mint a digitális eladás, utóbbit ugyanis nem egyenként számítják. Ez pedig fontos lehet egy olyan előadón, aki előkelő helyen szeretne nyitni a lemezlistákon.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

For the new documentary about Liverpool x @liverpoolfc

Lana Del Rey (@lanadelrey) által megosztott bejegyzés,

Az Instagram élőzésben, amiben ezt megosztotta, váratlanul azt is bejelentette, hogy rajongóit egy megelepetésalbummal lepi meg karácsonyra. Csak digitális formában ugyanis kiad egy lemezt, ami régi americana és country számok feldolgozásából fog állni. Ha teljesen új dalokat nem is kapunk, legalább ezzel kárpótol tavaszig bennünket – írta a Consequence of Sound.

A figyelmetekbe ajánljuk