Katalin és Vilmos az esküvőjükön
Fotó: Mark Cuthbert/UK Press via Getty Images

​Olyan részletek derültek ki Vilmos és Katalin esküvőjéről, amiről eddig senki nem tudott

Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvőjét milliók követték világszerte. Bár nem is tűnik olyan régen történtnek, hogy a Westminster apátságban kimondták az igent, a pár áprilisban már a 12. házassági évfordulóját ünnepli.


Az évek múlásával számos részlet napvilágot látott a nagy napjukról − kezdve attól, hogy Katalin sokkolta a királynőt azzal, hogy ő maga szeretné elkészíteni a sminkjét, egészen addig, hogy Vilmos segített feleségének a hajával a szertartás reggelén.

Van azonban egy olyan része az esküvőjüknek, ami Harry herceg szerint szigorúan őrzött titok volt.

Ez is érdekelhet: Harry herceg fél, hogy Lajos és Sarolta úgy végzik, ahogy ő

Spare című memoárjában a sussexi herceg azt írja, hogy bár úgy tűnt, hogy ő volt Vilmos tanúja, állítása szerint ez csak egy „álca" volt a nyilvánosság számára.

Valójában Vilmos tanúja két barátja, James Meade és Thomas van Straubenzee voltak. A magánéletük védelme érdekében azonban úgy döntöttek, hogy a nyilvánosság előtt Harry vállalja a szerepet.

Ha tovább olvasnál:

Katalin \u00e9s Harry esk\u00fcv\u0151je

Fotó: George Pimentel/WireImage

A nyilvánosságnak azt mondták, hogy én leszek a tanú, de ez szemenszedett hazugság volt. A közönség elvárta, hogy én legyek a tanú, és így a palota nem látott más választást, mint azt mondani, hogy én leszek a tanú. De Willy nem akarta, hogy én mondjam a vőfélybeszédet. Nem tartotta biztonságosnak, hogy élő mikrofont adjon a kezembe, és én esetleg eltérek a forgatókönyvtől, és valami helytelen dolgot mondok. Nem tévedett

− írja könyvében.

A két férfi magánéletéről beszélve kifejtette, hogy a hazugság megvédte Jamest és Thomast, a két civil barátot a nyilvánosság elől. Ha kiderült volna, hogy ők a Vilmoshoz legközelebb álló emberek, a sajtó üldözni kezdte volna őket, nyomozott volna utánuk, tönkretette volna a családjuk életét. Ahogy Harry írja:

Mindkét fickó félénk volt, csendes. Nem tudtak volna megbirkózni egy ilyen támadással, és nem is kellett volna elvárni tőlük. Willy elmagyarázta nekem mindezt, és a szemem se rebbent. Megértettem. Még nevettünk is rajta, és azon spekuláltunk, milyen helytelen dolgokat mondhattam volna a beszédemben.

Bár beszédet nem mondott, Harry elmondása szerint ő mutatta be a vőfélyeket, akiknek röviden beszélt a gyermekkoráról, és felolvasott jegyzeteket a közönség tagjai által küldött levelekből.

Forrás: Marie Claire


A figyelmetekbe ajánljuk