Katalin hercegné
Katalin hercegné elárulta, mit szeretett volna tudni, mielőtt anya lett

Királyi rejtély: ezért visel kevés alkalommal tiarát Katalin hercegné

Katalin hercegné és Vilmos herceg esküvőjére ugyan több mint 10 évvel ezelőtt, 2011 áprilisában került sor, de Cambridge hercegnéjét eddig csak kevesebb mint egy tucatszor láthattuk tiarában.


Ahogy a királyi divatetikettnél lenni szokott, több szigorú szabályt is be kell tartani. Először is, Katalin, akárcsak Meghan Markle, csak a házasságkötés után viselhette volna a fejdíszt.

A hagyományok szerint ugyanis ahhoz, hogy tiarát viselhessen valaki, házasnak kell lenni és/vagy bizonyos királyi címet kell birtokolnia. Az egyedülálló nők vagy azok, akik hivatalosan nem tartoznak a családhoz, például nem vehetnének fel ilyen ékszert.

Az egyetlen kivétel ez alól a szabály alól az, amikor a menyasszonyok kölcsönveszik a királyi kiegészítőket az esküvőjük napjára, és Cambridge hercegnéje a Cartier Halo tiarát választotta erre az alkalomra. Természetesen a családtagság azt jelenti, hogy könnyebben hozzáférhet az illető a koronaékszerekhez, hiszen a királynő nem engedné, hogy bárki csak úgy kölcsönkérjen egy tiarát.

Azóta azonban a sok királyi esemény ellenére Katalin csak körülbelül 11 alkalommal viselt ilyen ékszert, és ez azért van, mert rengeteg ehhez kapcsolódó szabály van, amit be kell tartani.

Először is, este 6 óra előtt nem szabad gyémántot viselni, másodszor, tiarát csak a legformálisabb események apropóján szabad felvenni.

Ezek közé tartoznak az állami bankettek és bálok, amelyek nem túl gyakran fordulnak elő. Így a múltban Katalin 2013-ban, a Buckingham-palota éves diplomáciai fogadásán, majd 2015-ben a kínai elnök tiszteletére rendezett banketten viselte a Lótuszvirág tiarát. Egyéb alkalmak között szerepelt például a 2019-es királynői diplomáciai testület és Donald Trump volt amerikai elnök tiszteletére rendezett bankett is.

A hercegné összesen csak három fejdíszt viselt: a már említett Lótuszvirág tiarát, amely Maragaret hercegnő kedvence volt, Diana hercegnő Lover's Knot tiaráját és a Cartier Halo-t, amelyet az esküvője napján hordott.

Forrás: Marie Claire UK

A figyelmetekbe ajánljuk