diana és károly esküvő

Árverésre bocsátják Diana és Károly esküvői tortájának egy szeletét

Diana walesi hercegné és Károly walesi herceg esküvőjének egy tortaszeletét 40 évvel minden idők egyik legismertebb házasságkötése után árverésre bocsátják.


A Dominic Winter Auctions brit aukciósház szerint a megmaradt szelet a Diana és Károly 1981. július 29-i esküvőjére készített 23 torta egyikéből származik.

A marcipán alapú tortaszeletet fehér cukormázzal borították, amelyen a királyi címer piros, kék és ezüst cukormintája látható, ezek kívül pedig egy ezüst patkó és fémbevonat is díszíti a negyvenéves édességet.

A Dominic Winter honlapján az olvasható, hogy Moyra Smith, a Clarence House-ban az anyakirálynő egykori alkalmazottja kapta anno a tortát. Smith ekkor egy frissen tartó fóliába csomagolta a süteményt, ennek köszönhetően optikailag teljesen jó állapotban van, bár a fogyasztása erősen nem ajánlott.

Smith családja azonban 2008-ban eladta a tortát egy gyűjtőnek, így most 40 évvel a hercegi pár házasságkötése után árverésre kerül augusztus 11-én.

Az évek során számos más, a királyi esküvőkről származó, ételekkel kapcsolatos emléktárgyat is hasonló módon árvereztek el. 2012-ben Diana és Károly herceg egy másik tortájából egy különálló szeletet adott el a Julien's Auctions Beverly Hillsben, valamint egy jóval frissebb darabot Katalin hercegné és Vilmos herceg 2011-es esküvői tortájából.

(BBC)

A figyelmetekbe ajánljuk