karácsonyi összejövetel felnőttekkel és gyerekekkel, akik csillagszórókat tartanak a kezükben
Fotó: Shutterstock

Fontos! Eddig illik a vendéglátoknál maradni karácsonykor

Be kell látni, hogy egy bizonyos ponton a vendégségben eltöltött idő már túl hosszúra nyúlik.


Itt az ünnepi időszak, ami azt jelenti, hogy vagy te mész látogatóba, vagy a barátaid és a családod jönnek hozzád. Akárhogy is, biztos, hogy remekül fogod érezni magad. De talán az időt érdemes újragondolnod kicsit.

Hasonló témában: Stresszes az ünnep? 5 egyszerű módszer, hogy csökkentsük a feszültséget

A Serta Simmons Bedding Sleep Disruptors Survey (Felmérés a különböző alvászavaró tényezőkről) felmérése szerint − amely 2000 amerikai megkérdezésével készült generációkon átívelően − a válaszadók 49%-a mondta azt, hogy szerinte négy vagy annál több napot eltölteni valakinél vendégként túl sok. Szerencsére a megkérdezettek 79%-a azt nyilatkozta, hogy vendégei betartják ezt a társadalmi normát, és nem töltenek több éjszakát a vendéglátójuknál az ünnepek alatt.

És tényleg fontos betartani ezt a szabályt, mert − mint a felmérésből kiderült − mind a házigazdák, mind a vendégek rengeteg alvást veszítenek ezek alatt a látogatások alatt.

Ha tovább olvasnál: Karácsony a konyhában – a legegyszerűbb mézeskalács recept

kar\u00e1csonyi asztaln\u00e1l \u00f6sszegy\u0171lt csal\u00e1d \u00e9tkezik

Fotó: Shutterstock

Az ágyneműgyártó cég megjegyezte, hogy

azok, akik az ünnepek alatt barátokat és családtagokat látnak vendégül, napi két és fél órát veszítenek az alvásból, figyelve arra, hogy mások is csatlakoznak hozzájuk az otthonukban.

Ami a vendégeket illeti, a vállalat megjegyezte, hogy a résztvevők 75%-a azt mondta, hogy az alvási ciklusuk felborul a vendégeskedés alatt, mert úgy érzik, hogy a vendéglátójukkal egy időben kell lefeküdniük és felébredniük.

Akár mi fogadunk vendégeket, akár egy barátunknál vagy családtagunknál szállunk meg az ünnepi szezonban, fontos, hogy a pihentető alvásra figyeljünk oda. Amikor és ahol lehetséges, próbáljunk ragaszkodni a szokásos rutinunhoz, amely magában foglalhatja a napi testmozgást, a következetes étkezési és alvási időpontokat, valamint az alvás előtti tevékenységeket, például a meditációt

− osztotta meg közleményében JD Velilla, a Serta Simmons Bedding alvásélményért felelős vezetője.

Forrás: Travel + Leisure


A figyelmetekbe ajánljuk