Stanley Tucci.

Ezt a 3 ételt készíti el Stanley Tucci az ünnepek alatt

Az ünnepi időszak már a nyakunkon van, és itt az ideje, hogy véglegesítsük a menüket, kitűzzük a partik időpontját, de ezek mellett még a dekorációkat is elő kell szedni. Azonban a karácsony sokak számára rendkívül megterhelő lehet, hiszen a főzés, az ajándékozás és a vendéglátás közben könnyen összekuszálódhatnak a dolgok – és itt jöhetnek jól Stanley Tucci tanácsai.


A színész és műsorvezető, a Searching for Italy című műsor házigazdája szerint „korlátozni kell a készítendő ételek számát" egy adott vendégség során, különösen akkor, ha Tuccihoz hasonlóan hajlamos vagy túlzásba esni.

Azt akarjuk, hogy mindenki elégedett legyen. Ez abból ered, hogy amikor felnőttem, mindig rengeteg étel volt az asztalon. Soha nem volt csak egy leves és egy saláta, ez soha nem történt meg, különösen az ünnepek környékén. Az ételek örökké tartottak. Szóval úgy gondolom, ha ezt meg tudod csinálni – legyen egy szép választék az ételekből, de ne legyen túl sok –, az sokkal kielégítőbb lesz számodra, de valójában a vendégeidnek is könnyebb lesz

– mondja Tucci az EatingWellnek.

Tucciról érdemes megjegyezni, hogy imádja a finom ételeket. Olyan gasztronómia-mániás filmekben játszott, mint az Olasz módra és a Julie & Julia, emellett három ételekkel foglalkozó könyvet írt, köztük a 2021-es emlékiratát, a Taste-t: My Life Through Food-ot.

Persze az ételek iránti intenzív szeretete miatt nehéz lehet követni a saját tanácsait, ezért fontos, hogy legyen mellette egy szigorú partner a konyhában.

A feleségem sokkal jobban ért az ételek korlátozásához, mint én, és akkor hajlamos vagyok azt mondani: >> De szerintem nekünk is kellene...<<, mire ő: >> Nem, azt nem fogjuk elkészíteni <<

– magyarázza Tucci.

Vannak azonban sziklaszilárd pontok, amikor a Tucci-ház ünnepi menüjének összeállításáról van szó. Az Angliában élő művész azt mondja, hogy a főételek általában tartalmaznak valamit, ami tükrözi az angol, amerikai és olasz prioritásokat az asztalnál.

Nos, én szeretem, hogy Angliában mindig pulykát csinálnak karácsonyra, de mi sosem csináltunk pulykát, mivel nem sokkal előtte tartjuk a Hálaadást. Náluk nincs Hálaadás, ezért akarják a pulykát. Én nem akarok pulykát. Én báránycombot akarok és/vagy sonkát, például mázas sonkát. És nyilván szeretek hozzáadni a menühöz valami olaszos komponenst, ami általában lasagna vagy timpano, amit a családom mindig is készített

– mondja Tucci.

Forrás: Eating Well

A figyelmetekbe ajánljuk