Timothée Chalamet
Fotó: Shutterstock

Kiderült: ez lesz Timothée Chalamet következő filmszerepe

Timothée Chalamet a Dűne: Második rész hatalmas sikere és a Bob Dylanről szóló új film leforgatása után sem lassít: már hivatalos, hogy ő lesz a főszereplője és egyik producere Josh Safdie (Jólét, Csiszolatlan gyémánt) Marty Supreme című új alkotásának.


A Jólét és a Csiszolatlan gyémánt után ismét az A24 stúdiónál készülő film a Variety információi szerint sokat merít majd a profi pingpongjátékos Marty Resiman életéből, ennek ellenére a történet nagyrészt kitalált lesz. A forgatókönyvért Josh Safdie rendező mellett Ronald Bronstein felel.

Az A24 már a közösségi médiában is megerősítette, hogy Chalamet lesz a film főszereplője:

A filmet inspiráló, 2012-ben elhunyt Marty Reisman életútja kifejezetten kalandos volt: karrierjét szélhámosként kezdte, aki rengeteg fogadásban vett részt, 1947 és 2002 között viszont 22 nagy pingpongtornát nyert meg, ráadásul 5 különböző asztalitenisz-világbajnokságon is eljutott a bronzéremig.

Nem meglepetés, hogy Chalamet Safdie-vel fog együtt dolgozni, ugyanis már régóta nyíltan rajong az eddig közösen rendező testvérpár, Josh és Benny munkásságáért. A színész 2019-ben írt esszéjében így fogalmaz:

A páros az elmúlt évtizedben folyamatosan kortárs, nyers és kötöttségektől mentes munkákat készített.

Az Adam Sandler főszereplésével készült Csiszolatlan gyémánt után a Safdie-fivérek útjai egyelőre nem közölt okokból szétváltak, így kérdéses, hogy közösen fejlesztett baseball-filmjük – amin szintén Sandlerrel dolgoztak volna együtt – elkészülhet-e. Amióta szólókarrierjére fókuszál, Benny Safdie színészként feltűnt Mundruczó KornélPieces of a Womanje mellett az Obi-Wan Kenobiban és az Oppenheimerben is.

A figyelmetekbe ajánljuk