the beatles

Az év elején jelentették be, hogy az Oscar-díjas rendező, Sam Mendes – akit leginkább a Skyfall, a Spectre és az 1917 című filmek kapcsán ismerhetünk – négy különálló filmet fog rendezni a Beatlesről, mindegyikkel egy-egy tagra koncentrálva. Az ambiciózus, négyrészes sorozat forgatása várhatóan 2025-ben kezdődik, a filmek pedig 2027-ben kerülnek majd a mozikba, írja a Screenrant.



Csak nemrég jelentették be, hogy a Bohém rapszódia és a Rocketman után újabb zenei életrajzi film készül, de úgy tűnik, a rendező, Sam Mendes már meg is találta a „Fab Fourt” megformáló színészeket.

Az InSneider értesülései szerint a Beatles-filmekben Harris Dickinson alakítja majd John Lennont, Paul Mescal pedig Paul McCartney-t. Ringo Starr és George Harrison szerepében Barry Keoghan és Charlie Row lesz látható.

Figyelmedbe ajánljuk! Több száz millióért kelt el a festmény, amit a Beatles tagjai készítettek 58 éve

Ugyan a Beatles-filmek mögött álló stúdió, a Sony még nem erősítette meg a hírt, de ha a szereposztásról szóló pletykák igaznak bizonyulnak, akkor a filmekhez a legnépszerűbb fiatal tehetségeket sikerült megszerezni.

A Beatles tagjainak megformálása különösen nehéz feladat, tekintettel mindegyikük ikonikus státuszára, különösen Lennon és McCartney esetében, akik a zenekar fő énekesei és dalszerzői voltak.

Harris Dickinson

Harris Dickinson

Harris Dickinson eddigi karrierje során olyan filmekben bizonyította tehetségét, mint a King's Man - A kezdetek, A szomorúság háromszöge, az Ahol a folyami rákok énekelnek vagy a Vaskarom. Dickinson rendelkezik azzal a karizmával és sokoldalúsággal, amellyel képes lehet megragadni Lennon összetett személyiségét az éles elméjű lázadótól egészen a béke élharcosáig. Igaz, fizikai hasonlósága Lennonnal nem szembeötlő, ami sok rajongó számára fontos lehet.

Paul Mescal kisfiús bája szintén jól illeszkedik McCartney személyiségéhez. Mescal olyan szerepeiről ismert, mint a Hulu platformján sugárzott Normális emberek; a Volt egyszer egy nyár és a Mind idegenek vagyunk. Első kasszasiker-szerepét pedig a most készülő Gladiator 2-ben kapja. Az ír származású Mescalnak azonban még dolgoznia kell az akcentusán ahhoz, hogy meggyőzően alakíthassa a Liverpoolban született McCartney-t.

Barry Keoghan a Dunkirk, az Egy szent szarvas meggyilkolása, a Batman és A sziget szellemei című filmekben nyújtott alakításai miatt lehet ismerős. Keoghan tipikus színészi intenzitását azonban lehet, hogy kicsit vissza kell majd fogni annak érdekében, hogy maradéktalanul illeszkedjen Ringo könnyedebb stílusához, de színészi alkalmazkodóképessége könnyen áthidalhatja ezt a szakadékot.

Charlie Rowe egy másik zenei filmben, a Rocketman-ben már szerepelt, neki az lesz a feladata, hogy hitelesen mutassa be George Harrison visszafogottabb természetét, aki a "csendes Beatle"-ként volt ismert. Rowe tapasztalata egy olyan zenés életrajzi filmben, mint a Rocketman, bizonyosan előnyére válhat Harrison megformálásakor.

Összességében a Beatles-filmek szereposztása jól működhet megfelelő irányítás és a részletekre való odafigyelés mellett, hiszen mindegyik színész rendelkezik azzal a potenciállal, hogy kiemelje a zenekar tagjainak egyedi jellemzőit.

A figyelmetekbe ajánljuk