Paul McCartney.
Getty Images

Paul McCartney elárulta, hogy egyik leghíresebb dalát Shakespeare ihlette

Paul McCartney mesélt a Beatles klasszikusának, a Let It Be című dal megalkotásáról, amelyre szerinte tudat alatt William Shakespeare művei voltak hatással.


Paul McCartney erősen alkoholfüggő volt abban az időszakban, amikor megalkotta a Let It Be című slágert. A Beatles hanyatlani kezdett, és elveszettnek találta magát a zeneipar durva csapdáiban.

Ez is érdekelhet: Paul McCartney szerint John Lennon miatt oszlott fel a Beatles

Most a Paul McCartney: A Life in Lyrics című podcastjének új epizódjában az énekes elmondta, hogy a szám címe Shakespeare-nek köszönhetően vésődött a fejébe.

Az iskolás éveimben a Hamletből kellett pár részletet megtanulnom. Amikor pedig megmérgezik az ötödik felvonásban, azt mondja, hogy Let it be (Legyen!)- De aztán utána jó pár évig nem is gondoltam rá.

Ám pár évvel később egy álmában újra visszacsengett a mondat, méghozzá nem is akárkitől:

Az az álom, amelyben viszontláttam anyám szép arcát, és együtt voltunk egy békés helyen, nagy megnyugvást adott nekem. Biztonságban éreztem magam. Anyám nagyon megnyugtató egyéniség volt, és irányította a családot, ő öntött belénk lelket. Álmomban megértette, hogy aggódom a jövőmért, és azt mondta: Minden rendben lesz. Úgy legyen. Amikor felébredtem, úgy gondoltam, hogy ez egy nagyszerű ötlet lenne egy dalhoz. Erőt adott a munkához.

Az énekes édesanyja, Mary jóval ezelőtt hunyt el, McCartney még csak 14 éves volt.

A figyelmetekbe ajánljuk