Nicolas Cage
Fotó: Shutterstock

Nicolas Cage bejelentette: hamarosan visszavonul a színészkedéstől

Az idén 60 éves Nicolas Kim Coppola, ismertebb nevén Nicolas Cage (Álmaid hőse, Ál/Arc, Las Vegas, végállomás) egy Oscar-díj és összesen 120 film után úgy érzi: pályafutása a végéhez közeledik.


Nicolas Cage egy új interjújában pontosította a visszavonulásával kapcsolatos terveit. A világhírű színész még 2023-ban nyilatkozta azt, hogy „kezd bebetonozódni” pályájának lezárása. Akkor a Vanity Fairnek még ezt mondta:

Talán még három vagy négy film van bennem. Úgy érzem, hogy elmondtam, amit a mozizással kapcsolatban mondani akartam. Azt hiszem, olyan messzire jutottam a színészkedéssel, amennyire csak tudtam.

A The New Yorker című lapnak adott friss interjújában azonban Cage valamivel árnyaltabb képet festett a tavalyi nyilatkozatáról.

Nos, azóta két-három mellékszerepet játszottam. Szóval talán még három vagy négy főszerep van bennem. Azt hiszem, inkább erre gondoltam

– mondta a színész, hozzátéve, hogy bár legújabb, Longlegs – A rém című filmjében ő játssza az címszereplő sorozatgyilkost, ezt is inkább mellékszerepnek tekinti.

Ugyanebben az interjúban egyébként azt is megkérdezték Cage-től, hogy melyik filmjét ajánlja azoknak, akik még egyáltalán nem ismerik a munkásságát. Erre válaszul a 2021-es Disznó című lassan építkező, melankolikus drámáját hozta fel.

A filmben – amit Michael Sarnoski írt és rendezett – Cage egy Oregonban, a civilizációtól távol élő szarvasgomba-vadászt alakít, akinek vissza kell merészkednie Portlandbe, hogy megkeresse leghűbb társát, a megélhetését segítő disznót, miután azt elrabolták tőle.

Ez egy nagyon csendes, szelíd film, ami pont az ellentéte annak, amivel a karrierem indult – vagyis annak, hogy az emberek őrültként tekintenek rám.

A figyelmetekbe ajánljuk