Jelenet az F1-ből
Fotó: IMDb

Végre kijött az első előzetes Brad Pitt Forma-1-es filmjéhez

Az F1 várhatóan minden idők egyik legdrágább filmjeként érkezik a mozikba jövő nyáron. Az Apple nagyszabású új projektjében Brad Pitt a fiktív APXGP nevű csapat versenyzőjeként hajt a világbajnoki címre, írja a Variety.


A filmben Brad Pitta visszatérő Forma-1-es versenyzőt, Sonny Hayes-t alakítja, aki a kitalált APXGP-ben újonc csapattársa, Joshua Pearce (Damson Idris) mentora lesz.

A szereplőgárda tagja még Kerry Condon, Tobias Menzies, Sarah Niles, Kim Bodnia és Samson Kayo is, Javier Bardem pedig a csapat főnökét alakítja majd.

Az F1 forgatása valódi Forma-1-es versenyeken zajlott – a stáb a létező tíz csapat mellett tizenegyedikként dolgozhatott a versenyhétvégéken. A Mercedeshez vagy a Red Bullhoz hasonlóan szabad bejárásuk volt a színfalak mögé, az úgynevezett paddockba – erről árulkodik a most megjelent első előzetes is, amelyben Brad Pitték mellett többek közt Max Verstappen címvédő világbajnok is feltűnik, de Günther Steinert, a Haas volt csapatfőnökét is látjuk néhány képkocka erejéig.

A Forma-1-es kollaboráció részeként Lewis Hamilton hétszeres világbajnok brit pilóta is nagy szerepet vállalt a projektben: amellett, hogy producerként tevékenykedett, a forgatókönyv megírásában is részt vett.

Az F1 rendezője a Top Gun: Mavericket is jegyző Joseph Kosinski, aki minden idők egyik legmagasabb költségvetésű filmjét készíti el: az amúgy is elképesztően drága forgatást még a hollywoodi sztrájkok miatti leállás is megdobja, így a végső összeg 300 millió dollár, 109 milliárd forint körül lesz majd.

Az F1 a Warner Bros. Pictures forgalmazásában, 2025. június 25-én kerül majd a mozikba.


A figyelmetekbe ajánljuk