Nicolas Cage

Nicolas Cage

Nicolas Cage nem szereti, ha színésznek hívják

Helyette egy sokkal előkelőbb szót preferál, amikor a hivatásáról beszélnek.


Nicolas Cage egy podcast vendégeként elárulta, hogy kifejezetten nem szereti, ha színésznek nevezi. Helyette az angol thespiant preferálja az eredete miatt, ami a köznyelvben gyakorlatilag angolul szintén színészt jelent, csak egy fokkal előkelőbben hangzik. Így magyarázta az egészen szokatlan alakításairól ismert sztár:

Nagyon nem szeretem a színész szót, mert azt implikálja, hogy ó, ő egy jó színész, tehát jó hazudozó, aki nagyon jó a színjátékban. Szóval megkockáztatva, hogy egy pózer seggfejnek hangozzak, a theszpiait preferálom, mert azt jelenti, hogy a szíved mélyére ásol. Vagy a képzeleted, az emlékeid, az álmaid mélyére, onnan pedig felhozol valamit, amit közvetítesz a közönségnek.

Mint mondta, számára a színészet sokkal inkább valami valódi felszínre hozásáról szól, mintsem arról, hogy csak mesterségesen megalkosson egy illúziót.

Szerintem sokkal inkább a képzelőerő használatáról szól. Sőt szerintem hasonlít a sámánizmushoz. A korai sámánok a képzelet birodalmába mentek válaszokért, amikkel segíthetik a falvaikat. Én szeretek így tekinteni a szakmámra, még akkor is, ha valószínűleg abszurdan és nevetségesen hangzok. Szeretem az ötletét, hogy egy picit organikusabb vagy ilyenkor, és kevésbé mesterséges.

(Forrás: Consequence)


A figyelmetekbe ajánljuk