Téves mítoszok a történelemből, amiket nem árt tisztázni

A történelem tele van rejtélyekkel és megfejthetetlen történésekkel. Szerencsénkre azonban van pár olyan legenda, amiről a kutatók és a személyeket ismerő emberek( 20.század esetében) alátámasztják mégsem minden úgy volt, mint ahogy azt mi gondoltuk.


Mégsem Walt Disney-nek köszönhetjük Mickey egeret? Vagy Napóleon nem is volt olyan alacsony? Lássuk!

História: Kleopátra Egyiptomból származott. Ezzel szemben az igazság: A fáraó valójában görög felmenőkkel rendelkezett.

História: Albert Einstein rossz tanuló volt. Ezzel szemben az igazság: A tudománnyal kapcsolatos tárgyakban kirívóan ügyes volt.

História: Thomas Edison találta fel a villanykörtét. Ezzel szemben az igazság: A villanykörte folyamatos működésének módszerére jött rá.

História: Ferdinand Magellan volt a legelső ember, aki keresztülhajózta a Földet. Ezzel szemben az igazság: Sajnos az út felénél életét vesztette.

História: Napóleon nagyon alacsony volt. Ezzel szemben az igazság: A francia tábornok nem volt olyan apró termetű, mint ahogy azt tanuljuk. Napóleon 168 centiméter volt, ami abban az időszakban nem számított feltűnően alacsonynak.

História: A salemi boszorkányüldözés során megégettek 20 boszorkánynak vélt asszonyt. Ezzel szemben az igazság: A boszorkányokat nem égették meg, hanem felakasztották. A 20 elítéltből pedig 14 nő és 6 férfi volt.

História: Vincent van Gogh levágta a saját fülét. Ezzel szemben az igazság: A művész csak a fülcimpáját vágta le.

Giphy

História: Mickey egeret Walt Disney rajzolta. Ezzel szemben az igazság: Az ikonikus karaktert a cég vezető animátorának, Ub Iwerksnek köszönhetjük.

História: A vikingek hegyes, szarvas sapkákat viseltek. Ezzel szemben az igazság: Egyetlen történelmi kutatás sem támasztotta alá ezt az elméletet. A viking sisakok szarvai csak a 19. században jelentek meg, de csupán azért, mert így kezdték ábrázolni őket a művészek.

História: Dugovics Titusz az 1456-os nándorfehérvári diadal népszerű hőse, aki saját magát feláldozva a mélybe rántotta török zászlóst. Ezzel szemben az igazság: Dugovics Titusz nem létező személy, csupán Dugovics Imre találta ki a 19. században, mivel a család nemességét vizsgálat alá vonták, így hamisítással szerette volna igazolni magát.

História: George Washingtonnak fafogai voltak. Ezzel szemben az igazság: Tény, hogy az Amerikai Egyesült Államok első elnökének borzasztó állapotban voltak a fogai, de nem fából készült műfogsort viselt. Elefántcsontból, aranyból és ólomból készítettek neki protézist.



(Brightside / Múltkor)

A figyelmetekbe ajánljuk