boleyn anna arcképe

Körbevesz minket a történelem az utcákon, könyvekben, interneten: így könnyen felidézhetjük, hogy nézhettek ki a múlt egykor híres alakjai. Történelemkönyveinknek, vagy a korabeli festményeknek köszönhetően valószínűleg mindenkinek bevillan Kleopátra, Nofertiti vagy épp Julius Cézár arca.


Eddig azonban kevesen gondolkodtak el azon, hogyan festenének ma ezek az alakok. Milyen sminket vagy épp ruhát viselnének, de a Royalty Now művésznéven futó grafikus megtette ezt helyettünk is.

A művész, Becca Saladin mindig is szerette a történelmet, és körülbelül egy évvel ezelőtt döntött úgy, hogy ötvözi imádott munkájával. Azóta hatalmas sikert ért el különleges, egyedi képeivel, Instagramját pedig már több mint 260 ezren követik.

„Gyermekkorom óta izgat a történelem és a régészet. Azt gondolom, hogy az emberek a múltat események sorozataként érzékelik; olyasmi lehet, mint egy film, amelyet nem igazán érezhetünk vagy nem érhetünk meg"


Boleyn Annát egyébként már többször átalakította, most erősebb, merészebb sminket és copfot kapott. Van, hogy egy alakot többször is átkomponál, újraértelmez – olvashatjuk a Femina cikkében.

További átalakulásokért pedig érdemes ellátogatni Saladin Instagram-oldalára.

A figyelmetekbe ajánljuk