ponyvaregény

A spanyol Drakula ijesztőbb, a Mátrix pedig csak egy szusirecept – 6 filmes érdekesség

Egy film elkészítése óriási meló a szereplők és a stáb számára, illetve ugyanúgy, mint az életünkben és a munkánkban, nemcsak hétköznapi, hanem különös dolgok is történnek. Éppen ezért készítettünk egy mini listát, ami tele van lenyűgöző tényekkel kedvenc hollywoodi filmjeinkről!


A Mátrix kódja egy szusireceptből származik

A Mátrix legendás zöld kódjai, nem bonyolult algoritmusok. A produkciós tervező a feleségének szakácskönyveiből szkennelte be a szövegeket, majd manipulálta őket, hogy létrehozza a mindenki által jól ismert jeleket.

Rose-ról készült rajz

A Titanic rendezője, James Cameron készítette el híres aktot, amely Rose-t ábrázolta.

John Travolta mégsem szúrt?

Amikor a PonyvaregénybenUma Thurman karaktere túladagolja magát, úgy tűnik, mintha John Travolta tűt szúrna belé, hogy újraélessze. Valójában azonban Travolta kihúzta tűt, és a filmet visszafelé játszották le, hogy megfordítsák az akciót.

Woody, a gonosz

Még a későbbi verziókban is „szarkasztikus zsarnokként" írták le Woodyt, aki megpróbálja a többi játékot Buzz ellen uszítani. Szerencsére a stúdió úgy döntött, hogy szerethetőbb karakterré alakítja át a Toy Story főhősét, így pedig a gyerekek első számú kedvence lett.

Psycho és a WC

A Psycho volt az első film, amiben WC-lehúzást láthattak a nézők. Abban az időben a Hays-kódex tiltotta a WC-öblítést, mert azt mocskosnak és illetlennek tartották. Hitchcock legendás alkotása azonban kulcsfontosságú volt ezen cenzúra megszüntetésében.

A Drakulát nappal angolul, éjjel spanyolul forgatták

Amikor az 1931-es Drakula című filmet forgatták, az idegen nyelvű produkcióknál gyakori volt, hogy éjszaka elfoglalták a díszletet, és a saját verziójukat forgatták, ahelyett, hogy később szinkronizálták volna. A spanyol nyelvű változat – amely ugyanazt a forgatókönyvet és díszletet használta – körülbelül fele annyi idő alatt készült el, és sokkal jobb kritikákat kapott, mint angol nyelvű társa.

A figyelmetekbe ajánljuk