John Travolta.

A showbiznisz kegyetlen és senkit nem kímél. Elég ugyanis egyetlen rosszul sikerült film ahhoz, hogy Hollywood hátat fordítson akárkinek. Cikkünkben 8 olyan színészt mutatunk be, akik pontosan így jártak.


Demi Moore – G.I. Jane

Demi Moore az 1990-es Ghost című film után pályafutása legjobb időszakában volt, ez a sikerszéria azonban nem tartott túl sokáig.

Már az 1996-os Sztriptíz című film is negatív visszhangot váltott ki a kritikusokból, az egy évvel később bemutatott G.I. Jane azonban teljes kudarc volt, sokak szerint pedig véglegesen visszavetette a színésznő karrierjét.

Ez a fajta kritika volt az, ami tényleg egy olyan térbe küldött, ahol egy kicsit elvesztettem a szenvedélyt, és ez talán elbátortalanított

– mondta egykor a színésznő a film utáni időszakról.

Chris Klein – Rollerball

Chris Kleint az Amerikai Pite-filmek egyik szereplőjeként ismerte meg a világ, a széria második része után azonban elvállalta a Rollerball című mozi főszerepét, ami utólag borzalmas döntésnek bizonyult.

Az 1975-ös azonos című film remake-je rendkívül rossz kritikákat kapott a nézőktől és a szakmától egyaránt, ezzel pedig Klein – egyébként felívelő – karrierje azonnal összeomlott.

Lindsay Lohen – Tudom, ki ölt meg

Az 1990-es évek végén és a 2000-es évek elején Lindsay Lohen volt a világ legnagyobb tinisztárja. 2007-ben azonban egy kisköltségvetésű film alaposan keresztbe tett neki.

A Tudom, ki ölt meg című horror sokak szerint a forgatókönyvtől kezdve a színészi játékig egy katasztrófa volt. A forgatás idején ráadásul Lohan számos szenvedélybetegséggel küzdött, ezáltal pedig rendkívül nehéz volt együtt dolgozni vele.

A színésznő egyébként később maga is elismerte, hogy a mozi nem sikerült a legjobban.

Ez is érdekelhet: 4 film, amely segítségével kipihenheted a téli időszak fáradalmait

Elizabeth Berkley – Showgirls

Elizabeth Berkley neve sokak számára teljesen ismeretlenül cseng, ez pedig nem véletlen. A színésznő volt ugyanis a főszereplője a kritikacunamit elszenvedő Showgirls nevű produkciónak, amely felfoghatatlan mennyiségű negatív véleményt kapott.

A legtöbben Berkley színészi játékán voltak fennakadva, a nézők és a kritikusok is alaposan nekimentek a teljesítménye miatt.

Ez pedig akkora károkat okozott neki, hogy a film után konkrétan az ügynöke sem volt hajlandó vele dolgozni.

Bár a következő években Berkley felűnt egy tinédzsereknek szóló sitcomban, a Showgirls végérvényesen rányomta a bélyegét a karrierjére.

John Travolta — Battlefield Earth

John Travolta karrierjét mindig is hullámvölgyek jellemezték, jó példa erre a Grease utáni lassítás is, amelyből Quentin Tarantino Ponyvaregénye húzta ki.

A második válság azonban sokkal súlyosabb volt, ugyanis a mai napig nem sikerült kilábalnia belőle, legalábbis a kritikusok egy része szerint.

Ezt a 2000-es Battlefield Earth nevű produkció okozta, amelynek Travolta volt a rendezője és az egyik főszereplője is. A mozi az Arany Málna-díjak számában, valamint a negatív kritikák mennyiségében is listavezető lett, ráadásul a befektetett 70 millió dollárból még a felét sem volt képes visszahozni.

Geena Davis – A kincses sziget kalózai

1991-ben Geena Davis több díjat is bezsebelt a Thelma & Louise című filmklasszikusban nyújtott alakításáért. Négy évvel később azonban megjelent a A kincses sziget kalózai című produkció, és Davis karrierje lejtmenetbe került. A 98 millió dollárból készült film mindössze 10 millió dollárt hozott a kasszáknál, ami óriási veszteséget jelentett.

Az ipar egy ilyen nagy kudarcot nem tudott neki megbocsátani, a Thelma & Louise-ban nyújtott munkáját hirtelen minden producer és rendező elfelejtette.

Davis soha többé nem kapott nagy szerepet.

Mike Myers – Love Guru

Mike Myers a Wayne világa és az Austin Powers-filmek okán az előző évezred utolsó éveinek egyik legnagyobb nevettetője volt.

A színész ezután egy újabb sikerprodukcióban, a Shrekben a címszereplő hangját adta, filmjei azonban a legjobb indulattal sem mondhatók kiemelkedőnek.

A macska – Le a kalappal című mozit is sokan kritizálták már, de az abszolút mélypontot a Love Guru című vígjáték jelentette, amely kudarcból a színész karrierje a mai napig nem tudott feléledni.

Jennifer Love Hewitt – Jewtopia

Jennifer Love Hewittot az 1990-es évek elejétől a 2000-es évek végéig számos nagy moziban láthattuk, 2012-ben azonban szerepelt a Jewtopia című filmben, amely az azonos című Broadway-darab alapján készült.

A produkció negatív kritikákat kapott a közönségtől a sztereotip karakterformálás, valamint a sok buta vicc miatt. A filmet követően Love Hewitt gyakorlatilag eltűnt a színről, és „csupán” tévésorozatokban láthattuk őt.

Forrás: ITT, ITT

A figyelmetekbe ajánljuk