Paddington
StudioCanal

4 film, amely segítségével kipihenheted a téli időszak fáradalmait

Megérkezett a hideg, téli időszak, ilyenkor pedig nincs is jobb program annál, mint egy takaróba beburkolózva otthon mozizni és pihenni. Ennek apropóján 4 olyan filmet sorolunk fel, ami tökéletes erre a célra.


Amélie csodálatos élete

A félénk és visszahúzódó Amélie (Audrey Tatou) sokkal inkább a képzeletében, mintsem a való világban él. A kávézóban dolgozó fiatal lánynak azonban egy nap ki kell lépnie a komfortzónájából, ugyanis eldönti, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy segítsen másokon.

Amelie kedvessége szinte mindent körülleng, és a főszereplő Párizsról alkotott víziója végül magát a várost is átformálja.

A séf

A John Favreau által fémjelzett mozi egy sztárszakács, Carl Casper történetét követi végig, aki egy félresikerült húzása után végül úgy dönt, hogy megvalósítja az álmát: nyit egy saját büfékocsit.

Casper és csapata végül beutazzák egész Amerikát, miközben a főszereplő rádöbben, miért is érdemes valójában élnie.

Ez is érdekelhet: Nagyon úgy tűnik, megvalósulhat a népszerű rendező Star Wars-filmje

Mielőtt lemegy a Nap

Richard Linklater mozija a Mielőtt felkel a Nap című film folytatása, amelyben egy amerikai fiú (Ethan Hawke) és egy francia lány (Julie Delpy) találkoznak egy vonaton, és együtt töltik az éjszakát Bécsben.

A Mielőtt lemegy a nap pontosan 9 évvel később veszi fel a fonalat, a páros azonban nem az osztrák fővárosban, hanem Párizsban botlik egymásba, a mozi pedig a férfi és a nő egy délutánját mutatja be nekünk.

A filmsorozatnak van egy harmadik része is, a Mielőtt éjfélt üt az óra, amely a párizsi találkozó után 9 évvel játszódik, így tehát nem csak a középső filmet, hanem az egész trilógiát érdemes végignézni.

Paddington

A történet főhőse egy kismackó, akit a nénikéje nevelt fel a perui dzsungelben. Paddington megszámlálhatatlan mennyiségű történetet hallott már Angliáról, és a sors úgy hozta, hogy egy földrengés miatt Londonban kötött ki.

A mackónak azonban hamar rá kellett jönnie, hogy a város, és a benne lévő emberek nem feltétlenül olyanok, mint amilyennek képzelte őket.

Forrás: ITT

A figyelmetekbe ajánljuk